Üniversite okumak için meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi daha iyi?

Eğer yazılım mühendisliği istiyorsan, inan ki meslek lisesinde bilgisayar bölümünde de olsan bir faydasını görmezsin. Ben şu anda Endüstri mühendisliği okuyorum ve daha önce de iki yıllık bilgisayar programcılığı bölümü okudum ve dolayısıyla meslek lisesi, Anadolu lisesi ve fen lisesi bitirmiş birçok farklı insan tanımış oldum. Ve bu tanıdığım insanlara bakarak üzülerek söyleyebilirim ki analitik, algoritmik düşünme ve problem çözme becerileri meslek liselerinde eğitim görmüş insanlarda genellikle gelişmemiş oluyor.

Hele ki elektrik bölümündeysen bence üniversite hedefini gerçekleştirebilmen için kesinlikle Anadolu lisesine geçmeli ve meslek lisesinde okuduğun dönemde geride kaldığın derslerdeki açığı bir şekilde özel ders, dershane veya bireysel çalışma ile kapatarak yoğun bir üniversiteye hazırlık temposuna başlamalısın.

Ailenin de desteği varsa ve gerçekten bu kadar istekliysen senin için bu değişiklik çok zor olmayacaktır. Umarım en kısa zamanda istediğin noktaya gelirsin.

Gerçekten şu sıralar üniversite okuma isteğim daha da çok artıyor inşallah istediğim gibi olur ve Anadolu lisesine geçebilirim
Bir şey daha sormak istiyorum benim şu anda okuduğum yer mesleki eğitim merkezi (MEM) olarak geçiyor okula kayıt olurken bana müdür yardımcısı bir daha geri dönüp okul değiştiremezsin sadece bu tür okula geçebilirsin demişti ama internetten baktığımda mümkün olduğunu söylüyorlardı bu konuda bilgisi olan var mı?

Peki meslek lisesini bırakıp Anadolu lisesine geçtikten sonra pişman olur muyum?
evet olursun. Anadolu iyi bir yer değil, her hafta verilen ödevler, performanslar sana ağır gelecek. Ayrıca ders çalışmak için vaktim olmuyor demişin, anadolu da hiç olmayacak. Bu mesajları yazdığın günleri özleyeceksin eğer geçersen.
Ama universite okuyacağım diyorsan anadolu değil direk açığa geçip kendin çalışmanı öneririm ben. Meslek liseleri anadolu lisesinden 10 kat daha rahat bundan emin ol. Anadolu berbat bir lise türü.

Evet olursun. Anadolu iyi bir yer değil, her hafta verilen ödevler, performanslar sana ağır gelecek. Ayrıca ders çalışmak için vaktim olmuyor demişin, Anadolu da hiç olmayacak. Bu mesajları yazdığın günleri özleyeceksin eğer geçersen.
Ama universite okuyacağım diyorsan Anadolu değil direk açığa geçip kendin çalışmanı öneririm ben. Meslek liseleri Anadolu lisesinden 10 kat daha rahat bundan emin ol. Anadolu berbat bir lise türü.

Açığa geçersem tek başıma ders çalışma konusunda kendime pek güvenmiyorum meslekte de hiçbir şekilde üniversite sınavına hazırlamıyorlar hiç ders işlenmiyor Anadolu da bu kadar sıkmalarının sebebi de bu sınavlara hazırlanmak içindir diye düşünüyorum

Açığa geçersem tek başıma ders çalışma konusunda kendime pek güvenmiyorum meslekte de hiçbir şekilde üniversite sınavına hazırlamıyorlar hiç ders işlenmiyor Anadolu da bu kadar sıkmalarının sebebi de bu sınavlara hazırlanmak içindir diye düşünüyorum.

Peki hocam kendiniz bilirsiniz, ama şunu bilinki Anadolu'da 20 kat daha rahatsız hissedeceksiniz. Umarım bir gün bu mesajları görüpte pişman olmazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı