ceyhunemre
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- A620M-E / R7 7700 / 32 GB Kingston 5200MHz / RX 6600 / 2 TB HDD 7200RPM
Şu anda çalışıyorum, piyasaya göre ve yaşıma göre fena sayılmayacak bir maaş alıyorum. Ama çalışırken kendimi daha küçük ve genç hissediyorum. Sanki gençliğimi boşa harcıyormuşum, heba ediyormuşum gibi geliyor. Derslerim çok iyi sayılmaz, ama dediğim gibi çalışmak için henüz erken hissediyorum. Bir bölüme gidersem de BESYO olarak düşünüyorum. Ancak çoğu kişi bu bölümü genelde boş insanların okuduğu, bundan bir şey olmaz denilen insanların okuduğu bir bölüm olarak görüyor.
Sizce ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz neler?
Şimdiden teşekkür ederim, yardımcı olanlara.
Dostum bende aileme bakıyorum. Aynı zamanda AUZEF Egzersiz ve Spor Bilimleri okuyorum. Günümüzde spor bilimleri fakültelerinde önemli sayılabilecek 1-2 bölüm bulunmakta bunlar;
- Antrenörlük Eğtimi
- Egzersiz ve Spor Bilimleri
Bunlar dışında kalan bölümler antrenörlük yapamaz yapmaları için antrenörlük belgesine ihtiyaç duyabilirler fakat yöneticilik yapabilirler.
Bir arkadaşım sırf kendini kanıtlamak için 50.000 TL FMI ve çeşitli federasyonların antrenörlük belgelerini almıştır.
Eğer diplomanın bütün branş ve yöneticilik alanında kabul görmesini istiyorsan yüksek lisans yapman gerekiyor.
Açıktan ve uzaktan fakültelerinde bulunana Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümü sana bütün detayları ile antrenörlük ve yöneticiliği kazandırabilir fakat ağır bir bölümdür.
Her yanlış sorudan puan kırarak ve 3 yanlıştan 1 doğru götürerek CD-DD ye zorlayan puanlar alabilirsin.
Bu bölümü okurken 8 saat çalışıp 2 saat ders çalışıp 2 saatte kendini orta derecede kinezyoloji, biyokimya, Biyomekanik ve tıbbi fizyolojide geliştirirsen 4 yılın sonunda piyasadaki çoğu antrenör ve yöneticiden daha bilgili olabilirsin.
Mezun olduktan sonra çok kapsamlı para kazanma şansın var;
- Fizyoterapistlerin yanında tamamlayıcı egzersizler yaptırabilirsin ( Egzersiz fizyoterapistliği )
- Atletik branşlarda sporcu yetiştirmek amaçlı Kamu kurumlarında ve özel şirketlerde çalışabilirsin ( Atletik Performans koçluğu )
- Fitness salonlarında ve Kendi stüdyonu kurarak gelir elde edebilirsin ( Antrenörlük ve koçluk )
- Rekreasyon faaliyetleri düzenleyip üst burjuva ve aristokratlara hayat kalitesi arttırmaya yönelik faaliyetler düzenleyebilirsin ( Rekreasyon Bilimci )
- Federasyonlar ve spor kulüplerinde görev alabilirsin ( ilk temsilciliği, menajerlik, federasyon yönetim yapısı, hakemlik... )
- Hiç sermaye gerektirmeden bilgi satabilirsin ( Online seminerler, kişisel gelişim seminerleri ve kurumlara destekleyici seminerler, Online eğitimler... )
Fakat besyo okursan ailenin maddi imkanlarını ve kendi mental sağlığını ( arkadaş ortamı, akademisyenlerin saçma sapan davranışları, geçim derdini ), kalacağın yurdun imkanlarını düşünmekten daha fazla yorulursun.
Açıköğretim harçları ortalama 3000 TL dönemlik ve birde sınav merkezi için ulaşım ücretin olacak ( sınav merkezi bulunduğun ilçe ve ile göre değişiklik gösterir ).
BESYO'da ise yurt, yemek, yurt çıkmazsa kira, ulaşım, vakit yokluğu.. gibi pek çok sıkıntı çekecek ve aylık giderin ortalama 40-50 bin TL arası olacaktır.