Üniversite okumak mı yoksa ticarete atılmak mı?

Liseyi normal bitir bence özele para ödeme ne lisede ne üniversite de. O parayla işine katkıda bulunursun. Ki bence ticaret daha mantıklı okul okumak psikolojik bir savaş bence. Tercih yine senin tabii.

Hocam babada para var zaten o yana bir sıkıntı yol okumak yerine ticareti öğreneceğim yani okula harcayacağım vakti ona harcayacağım.

Hocam babada para var zaten o yana bir sıkıntı yol okumak yerine ticareti öğreneceğim yani okula harcayacağım vakti ona harcayacağım.
Madem babanın çevresi geniş neden okuyup da iş konusunda sıkıntı çekeceğini düşünüyorsun 🤔

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem babanın çevresi geniş neden okuyupda iş konusunda sıkıntı çekeceğini düşünüyorsun 🤔

İş bulma konusunda bir sıkıntı yok hocam fakat okuma potansiyelimin olduğunu düşünmüyorum ayrıca ticareti de daha çok istediğim söylenebilir. Yani babam evde oturan birisi olmamı istemiyor ticaret yapmamı istiyor ben de istiyorum, evde otursam göze batarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. seçenek adam gibi okumak yani sayısalda ilk 10k gibi sıralama yapmak tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi bölümler kazanmak 2. ise beni ticarete yönlendirmek
. Bölüm ile kazanılan para arasında hiçbir alaka yok. Tıp okusan ilgisiz kalsan doktorluk yapamayıp işsiz de kalabilirsin.
. Para kazanmanın tahsil ile de alakası yok. Tahsili olmayan çok zenginler var.
. Hangi konuda ticaret yapacaksan ona en yakın ilgisi olan üniversite bölümünü oku. Okulunun da en iyi okullar olması da şart değil. Burda hayati önem taşıyan husus şudur : Üniversiteni okurken tam bir çaba içinde olmalısın. ( Tam çaba derken bu seni korkutmasın zor değil zevkli) Aktif olmalısın. Sadece geçme odaklı olmamalısın. Ekstra neler yapabileceğin hakkında öğretmenlerinden destek alırsın. Hiçbir şeyden korkma endişe etme sadece başla. Başlayınca her şey kolay.
. Her ne olursa olsun okumanın çok faydasını görürsün. Ama üniversiteyi okurken ciddiye almaz sırf eğlenerek geçireceksen yalnızca bu durumda okumayıp ticarete atılmak daha faydalı olabilir.

Selametle..

Benim tavsiyem üniversite de oku ticaret de yap.
Aynen katılıyorum. Okumak ticarete engel değil.

Zaten okuma ile ticereti birarada götürebilecek çabası olmazsa ticarette de batar.

Son düzenleme:
Git para kazan. Kazandığı para ile güzel bir universitede paranla oku. Sonra o okuduğun üniversitede network kurarsın. İşlerin daha da büyür.

Bilgisayar programlama öğrenip girişim yapmak, ticarete atılmaktan daha fazla kazandırabilir. Ayrıca bilgisayar işleri genelde gevşek çalışma saatlerine sahip olduğundan AÖF'de okuyabilir ve böylece en azından oy kullanırken daha bilinçli bir seçimde bulunabilirsin.

Evet, üniversite eğitiminin de zorunlu olması taraftarıyım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı