Üniversite okumaya devam edilmeli mi?

EE4334

Decapat
Katılım
24 Kasım 2022
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu sene üniversite kazandım ve yerleştim aynı zamanda üniversiteye gidip gelmeye de başladım.
Fakat üniversitemin kendi şehrimde olmayışı ve hala hiçbir arkadaşımın olmaması ve duyduğum memleket ve aile özleminden dolayı ne yapacağımı bilemiyorum.
Aslında cuma günü sabahtan dersim var ve pazartesi de Online. Ben de bu 4 hafta zarfında cuma günü yola çıkıp pazartesi öğleden sonra geri dönüyorum ama bu geri gönüşte ve ilk memlekete dönüşteki psikolojik olarak bir çöküş ve mutsuzluk içerisindeyim. Artık sürekli bu konuyu düşünmekten dolayı ne derse odaklanabiliyorum ne de başımın ağrısı kesiliyor.

Belkide pazartesi ve cuma günüm dolu olmadığı için kızıyor da olabilirsiniz ama ben dayanamıyorum.

Aslında dondurmayı da düşünüyorum ama dondursam sonrasında ne olacağına dair kararsızım. Tekrar gitmek ister miyim bilmiyorum artık bir çöküş içerisindeyim psikolojik olarak.
Ne yapacağımı artık bilemiyorum.

Fikirlerinizi belirtip destek olursanız sevinirim.
 
Bu konu bölümüne ve kısmen okuduğun ile göre değişir. Eğer gelecek vadetmeyen bir bölümse bırakılabilir. Ben de 2 sene önce böyle düşünüyordum ve bıraktım. Pişman olmadım ve çok şükür şu anda işimde gücümdeyim. Okulu bırakma durumunda evde sürekli duramazsın yine bir işe girmen gerekir. Sağlam düşünülmesi gereken konular bunlar. Aile evine özlem duymandan sebep şu an üzülüyorsun ama biraz daha dişini sıkarsan alışırsın bir şey olmaz.
 
Üniversitemi son senemde bırakıp KPSS'ye girdim ve memur oldum iyi ki de olmuşum diyorum geleceği olmayan olsa da liyakatın mumla arandığı bu ülkede akademik kariyer vb şansımın olmadığını biliyordum. Bölümünüz size bir gelecek vaat etmiyor ise bırakın farklı işlere yönelin olmadı oturun KPSS çalışın evde. Diğer türlü gelecek vaat eden bir bölüm ise özlem vb. konular halledilir, ortama alışmanız arkadaş edinmeniz zaman alır, çoğumuz bu yollardan geçtik, aile hasreti çektik, yemek hasreti çektik, havasını bile aradık memleketimizin ancak gurbette kalmakta iyidir, aile kıymeti bilinir, memleketinizde eleştirmiş olduğunuz çoğu konunun anlamsız ve önemsiz olduğunu anlarsınız, bugün olmasa bile yarın bir gün aileniz olmayacak belki ekmeğiniz rızkınız bambaşka bir yerde olacak düşünceler ile kendinizi üzmeyin işin sonunda en çok üzülecek olan aileniz olacaktır evlatlarını bu şekilde görmek istemezler, "biz seni oraya eğitim alasın hayatını kurtarasın" diye gönderdik vb. sitemlere yer verilmemesi gerekir. Hafta sonları ailenizin yerine bulunduğunz şehri gezin, kahve çay evi vb yerlere gidin yoksa kütüphaneye gidip kitap okuyun, öğrenci kulüpleri vb var ise onlarla buluşun işin temeli sizde bitiyor.
 
Yani bence bu üniversiteden ayrı bir konu çünkü siz memleket hasreti çekiyorsunuz. Üniversiteyi bıraktığınız zaman çalışacağınız işin memleketinizde olacağı garanti mi? Benim şahsi fikrim buna alışacaksınız ve 2-3 ay sonra herhangi bir sorun kalmayacak.
 
Sürekli aile evine git gel yapmaya devam ettikçe hasretin sürekli tazelenecek. Birkaç ay dişini sık, emin ol üniversite hayatının en güzel yıllarını yaşayacağın yer. Aynı durumu yaşayan bir arkadaşım vardı, bırakmadı üniversiteyi şimdi memleketine dönmemek için 40 takla atıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…