Üniversite okunmalı mı?

Jonhh

Centipat
Daha fazla  
Başlıkta olduğu gibi arkadaşlar. Gereği var mıdır? Bana sorarsanız okumayı düşünüyorum. Güzel bir üniversite ortamı da etkiliyor ama son yapılan değişikliklerle elini kolunu sallayan giriyor diye sanıyorum. O yüzden moralim bozulmuyor değil. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Yeni işin hayırlı olsun.

IMG_0675.width-800.jpg

İstediğin bölümün diplomasını almaya bak. Ben işletme diploması almaya bakacağım.

İyi veya kötü bir üniversite içinde okumak size Networking konusu içinde avantaj sağlar en kötü üniversite denen yerlere bile iş bitirici insanlar gidebiliyor kısaca çevrenizi genişletmek için bile okunur.

Son olarak 800.000 altı çoğu üniversite (Sözel için falan değil sayısala bakarsak) genel olarak kötü değil. Bölüme göre değişir bazı ünilere bir zahmet 800.000 varsa yazmayın artık kasiyerlik bilimleri okumayacaksanız.

Çünkü, ülkemiz içinde dünya üniversiteler sıralamasında ilk 500'e bile giren yok bakın koskoca ülke içinde 104 üniversite filan var nerdeyse ve top 500 en fazla 9 üniversitemiz filan var. İTÜ, ODTÜ, Bilkent, Koç, Sabancı ve diğer adlarını unuttuklarım işte.

@efeecan 11 sınıfa geçiyorum yavaştan TYT ve AYT ile ilgiliyim yakın zaman içinde işlemci kategorisi ile burası içinde daha aktifim yakında hayırlısıysa çalışmaya başlayacağım sorunuz varsa sorabilirsiniz. Nick tamamıyla hayal gücünün zirvesi. :D

@AxiBorea Genel olarak BİM lise şartı arıyor ama çoğu üniversite mezunana iş alanı olmadığı için hepsi kasiyer ve hizmet sektörü içinde.

Aslen suç bizde bu kadar fazla üniversite açmamaları lazım ve TYT ve AYT bu kadar fazla konu ile abartılmamalıydı. Ülke üniversite çöplüğüne döndü. Mesela Avrupa'ya gitmiş yakınlarım çoğu lise mezunu ama gayet iyi maaşlar ve düzgün işler içinde çalışıyor bazıları pis denen fabrika işleri veya teknisyenlik yapıyor ama sonuçta hakkını alıyor.

Ülkemizin bu kadar üniversitenin anlam kazanmasının şu maddelerden sonra gerçeklerşi:
  • Sınava girmenin belli bir hakkı olmalı yoldan geçen adam bile nasılsa girerim diye giriyor.
  • İş alanı ve kalkınma bütçesi arttırılmalı hükümet eyleme geçmeli.
  • Toplumsal sorunlar çözülmeli.
  • Belli bir bina ve nitelik kriterini karşılamayan üniversiteler kapatılmalı veya gelişitirilip öyle eğitime sokulması lazım.
  • Son olarak mezunlara iş sahası oluşturmak ve herkes üniversite mezunu olacak mottosunu bırakmak şart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı