Üniversite okurken YKS çalışmak

kooray

Hectopat
Yer
Ashina Outskirts
Daha fazla  
Meslek
Yarı zamanlı weeb
Arkadaşlar merhaba. Halihazırda mezuna kalarak bir vakıf üniversitesinde yazılım mühendisliğine yerleştim. İlk girdiğim YKS'ye kadar sınavla ilgili hiçbir fikrim yoktu o yüzden sadece TYT'yi çözüp çıktım 280k sıralama geldi. Ardından mezuna kaldım, mezunda da AYT matematiği hafife alıp deneme falan hiç çözmeden girdim 75k sıralama geldi bende tercih yaptım. Şimdi okuduğum üniversitede yatay geçiş umuduyla vize final haftaları deli gibi ders çalışıyorum ve acaba YKS'ye bu kadar sıkı çalışsaydım daha mı farklı olurdu diye düşünüyorum bazen. Ha bu arada okuduğum lisenin de fen lisesi olması ve benim o dönemler dersleri salmam sebebiyle obpem bayağı bir düştü (80) ki bu da eğer derece yapmayı hedefliyorsanız işinizi çok zorlaştırıyor. Sonuç olarak okuduğum okuldan memnun değilim, aldığım eğitim de hiç beni tatmin etmiyor. Hazır üniversitede vize final derken matematikle de pek bir sorunum kalmadı ki TYT kısmında çok sıkıntı çekmiyorum. Bölümümden memnunum yazılım alanında çalışmak istiyorum. Acaba 1 sene daha üniversiteyi dondurmadan YKS çalışmalı mıyım? Eşit ağırlıktan derece yapmaya çalışıp ya sabancı ya da daha iyi bir üniversitede YBS okumak saçma mı olur? Normalde çok umursayacağım şeyler değil fakat etrafınızdaki insanlar başarılıyken sizin bazı şeyleri başaramamanız gerçekten insanı pişman ediyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisine aynı anda çalışmak sizin için dezavantaj olacaktır. Bölümünden memnun değilsen tekrar hazırlanabilirsin. Sonuçta geleceğini etkileyecek bir seçim.

İkisine aynı anda çalışmak sizin için dezavantaj olacaktır. Bölümünden memnun değilsen tekrar hazırlanabilirsin. Sonuçta geleceğini etkileyecek bir seçim.
Hocam beni düşündüren şey yaş. 3. kez mezuna kalmış gibi olacağım gerçekten kazanıp okul değiştirirsem. Öbür türlü zaten 2 sene içinde mezun olmuş olacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı