Üniversite okurken çalışmak mantıklı mı?

Ben Ünide okurken pc telefon dükkanında çalışıyordum. Patron dersler ve sınavlar hakkında çok esnekti. İstediğim zaman çıkıp giriyordum dükkana. Yine de paramı veriyordu ama iş yapıyordum. Format, telefon ekran koruyucu takma, telefon satma vs. Bence çalışılabilir uygun bir iş olursa.
Anladım hocam deneyimlerinizi paylaştığınız ve tavsiyeleriniz için sağ olun.

Daha önce hiç çalışmadım. Üniversite okurken nerede part-time çalışmayı önerirsiniz. Ayrıyeten siz hangi işte çalışıyorsunuz şu an?

Hocam ben part time olarak veterinerde ve lcwaikike de çalıştım evime yakın oldukları için. Şu anda bir yakınım yanında tasarımcı olarak çalışıyorum.

Okul ve işi, aynı anda yürütmek zor olacaktır. Eğer maddi yönden sıkıntınız yok ise çalışmamanızı tavsiye ederim. Aileniz de okul okumanızı ister, işte çalışmanızı değil. İlla paranın karşılığını vermek istiyorsanız, ders çalışarak, kendinizi geliştirerek ve okulu başarılı bir şekilde bitirerek karşılığını verebilirsiniz. Yöntem basit. :)

Hocam ben part time olarak veterinerde ve lcwaikike de çalıştım evime yakın oldukları için. Şu anda bir yakınım yanında tasarımcı olarak çalışıyorum.
Anladım hocam deneyimlerinizi paylaştığınız için sağ olun. İyi forumlar.

Çalışmanız çok güzel olur ve sizi hayata karşı güzel hazırlar. Ama çalışacağım derken derslerinizi ihmal etmemeye özen gösterin yoksa ailenizin ve sizin ödediğiniz para boşa gitmiş olur.

Üniversite yani akademi dünyasındayken çalışmak evrensel açıdan mantıklı değil. Ama Türkiye'de üniversitelerin niteliği ve ekonomik durum göz önüne alındığında imkan varsa gayet mantıklı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı