Üniversite ortalama hesaplama sitesi önerisi

244012

Hectopat
Makaleler
7
Hangi siteye baksam harfle var ve üniversitem ile uyuşmuyor. Bir de not yerine harf girdiğim için tam not ortalamamı göremiyorum. Bunların olmayacağı bir site var mı?

Sınavlarından sonra AA, BB gibi harf notu alıyor musun yoksa sadece 100 üzerinden bir not mu alıyorsun?

Sınavlarından sonra AA, BB gibi harf notu alıyor musun yoksa sadece 100 üzerinden bir not mu alıyorsun?
İki türlü de görebiliyorum ama harf notu tablosu sitedekilerden biraz farklı. Bir de ortalama hesaplama sitelerinde harflerle seçince gördüğüm not yaklaşık not gibi bir şey oluyor. O yüzden direkt ortalamamı hesaplayabileceğim bir site var mı merak ettim.

Eğer harf notu alıyorsan ve ortalaman 4 üzerindense ortalaman harf notun üzerinden hesaplanır.
Örneğin matematik dersinden 60 aldın ve BB geldi. 4 üzerinden ortalaman hesaplanacağı zaman burada 60 dikkate alınmaz, BB notun dikkate alınır. BB'nin okulundaki not karşılığına bakılır, genellikle BB 4 üzerinden 3'e denk gelir. Yani ortalamanda matematik dersi 100 üzerinden 60 almışsın gibi değil 4 üzerinden 3 almışsın gibi hesaplanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…