İyi günler 18 yaşındayım. Bu yıl liseden yeni mezun oldum ve mezuna kaldım YKS puanım beni tatmin etmediği için. İlk başta tercihler açıklandığında önümüzdeki sınava kadar bir dershaneye başlayıp ortalama bir üniversite kazanma fikri vardı aklımda. Lise döneminden kalma aklımda hiçbir şey yok hem pandemi hem açıktan düze geçme olayı falan vardı. Bu yüzden başvurduğum dershanelerde bunu belirttiğimde "başkaları bir çalışıyorsa sen iki çalışacaksın" gibi zaten ders çalışma alışkanlığı olmayan beni iyice umutsuzluğa kaptırmışlardı. Kendimi kandıramazdım günde saatlerce çalışacağımı hiç düşünmüyorum. Bu yüzden bu aralar okulu boş verip kendimi yazılım alanında(oyun geliştirmede UE5) bir kurs/dershane ye başlayıp geliştirmeyi düşünüyorum. Zaten meslek lisesi bilişim mezunuyum. Oyun oynamayı severim en büyük hayalim de kendi oyunumu yapmak. Sizce bu karar mantıklı olur mu? Üniversite diplomam olmayacak belki ama bir iş başvurusunda buna dikkat ediyorlar mı ki yoksa öğrendiğim dil ve bilgilere mi bakıyorlar? Yani bu yolda ilerlersem rahat bir iş bulabilir miyim? Birkaç gündür bu konuyu düşünüyorum çünkü hayatımın dönüm noktası olacak. Eğer yazılım işine karar verirsem C++ için eğitim görmeye adıyacağım kendimi.