Üniversite şart mı?

insanazor12345

Centipat
Daha fazla  
Şu anda endüstri meslek lisesinde 10. sınıf bilişim öğrencisiyim. Muğla'da yaşadığım için lise bitince otellerde (5 yıldız ve üstü premium otellerde) çalışmayı, tecrübe edinmeyi düşünüyorum (matematiğim aşırı kötü, ilkokuldan beri temelim yok; diğer fizik, kimya eh işte, dersi geçecek kadar). Ama iş ilanlarında ıt teknisyeni gibi bir alan bulamadım; sadece IT uzmanı olarak iş ilanları var. Acaba lise mezunu almıyorlar mı diye düşünüyorum ama tanıdıklarım "meslek lisesi mezunu olarak teknisyen olarak çalışabilirsin" diyor, kafam çok karışık.

TYT'de ön lisans bilgisayar teknolojileri okuyacak kadar yapabiliyorum; okusam mı okumasam mı? Türkiye'de lise mezunu tecrübe kazanıp yurt dışına çıkılabiliyor mu? (İrlanda gibi kolay, az şart isteyen yerler istiyorum.) Çocukluğumdan beri bilgisayarlarla ilgilenmeyi çok seviyorum, bu sadece bir heves mi bilmiyorum. Bu lise mezunluğu hakkında açılmış çok konu yok; bilen veya tecrübesi olan varsa şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorgulamak iyidir, benim tavsiyem en azından 2 yıllık ön lisans okumalısın o zaman tekniker diye geçersin oda iyi kötü bir statü sağlar bu 2 yıllık dönemde kendini geliştirirsen iyi yerlere gelebilirsin ama üniversiteye boşa gidip gelir kendini geliştirmezsen ülkenin yarısı gibi 2 yıllık ön lisans mezunu olursun bilgisayar alanları bilgi gerektiriyor bilgin olursa kolay iş bulursun.

Sorgulamak iyidir, benim tavsiyem en azından 2 yıllık ön lisans okumalısın o zaman tekniker diye geçersin oda iyi kötü bir statü sağlar bu 2 yıllık dönemde kendini geliştirirsen iyi yerlere gelebilirsin ama üniversiteye boşa gidip gelir kendini geliştirmezsen ülkenin yarısı gibi 2 yıllık ön lisans mezunu olursun bilgisayar alanları bilgi gerektiriyor bilgin olursa kolay iş bulursun.

Şu anda az çok bilgim var it hakkında 2 yıllık yerine sertifika alsam o daha mı yararlı olurki.

Sertifikaları herkes alabiliyor olabildiğince sertifika almaya çalışın ama ön lisansın yerini onlar dolduramaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı