insanazor12345
Centipat
Daha fazla
Şu anda endüstri meslek lisesinde 10. sınıf bilişim öğrencisiyim. Muğla'da yaşadığım için lise bitince otellerde (5 yıldız ve üstü premium otellerde) çalışmayı, tecrübe edinmeyi düşünüyorum (matematiğim aşırı kötü, ilkokuldan beri temelim yok; diğer fizik, kimya eh işte, dersi geçecek kadar). Ama iş ilanlarında ıt teknisyeni gibi bir alan bulamadım; sadece IT uzmanı olarak iş ilanları var. Acaba lise mezunu almıyorlar mı diye düşünüyorum ama tanıdıklarım "meslek lisesi mezunu olarak teknisyen olarak çalışabilirsin" diyor, kafam çok karışık.
TYT'de ön lisans bilgisayar teknolojileri okuyacak kadar yapabiliyorum; okusam mı okumasam mı? Türkiye'de lise mezunu tecrübe kazanıp yurt dışına çıkılabiliyor mu? (İrlanda gibi kolay, az şart isteyen yerler istiyorum.) Çocukluğumdan beri bilgisayarlarla ilgilenmeyi çok seviyorum, bu sadece bir heves mi bilmiyorum. Bu lise mezunluğu hakkında açılmış çok konu yok; bilen veya tecrübesi olan varsa şimdiden çok teşekkürler.
TYT'de ön lisans bilgisayar teknolojileri okuyacak kadar yapabiliyorum; okusam mı okumasam mı? Türkiye'de lise mezunu tecrübe kazanıp yurt dışına çıkılabiliyor mu? (İrlanda gibi kolay, az şart isteyen yerler istiyorum.) Çocukluğumdan beri bilgisayarlarla ilgilenmeyi çok seviyorum, bu sadece bir heves mi bilmiyorum. Bu lise mezunluğu hakkında açılmış çok konu yok; bilen veya tecrübesi olan varsa şimdiden çok teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: