Üniversite sene tekrarı var mı?

Metin Önal

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben cerrahpaşa üniversitesinde bilgisayar programcılığı 1. sınıf öğrencisiyim. Maddi durumlar ve okulumun çok uzakta olması nedeniyle 1. dönemi zar zor bitirebildim. 2. dönemdeyiz şu an ve hiç derse girmedim. Sadece vizelere girebildim. Notlarım ne iyi ne kötü, geçtiklerim de var kaldıklarım da. Finallere 1 ay var ama girmeyip sene tekrarı yapıp seneye yatay geçişle (YKS puanı ile) daha yakın bir okula aldırmayı düşünüyorum.

Kısaca sorum şu: Genel not ortalamam belirli bir seviyenin altında kalırsa seneye tekrar 1. sınıf olarak devam edebiliyor muyum? Lisedeki kalma mantığının aynısı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yok. 2. sınıf olursun ama kredin yetmezse 2. sınıf derslerini alamazsın. Bu da sene sonunda domino etkisi yapar ve sürekli bu şekilde devam edersen bir bakmışsın ki 4. senendesin ama hala 2. veya 3. sınıfın derslerini vermeye çalışıyorsun. Yani hayır, lisedeki gibi ben aynı sınıfta kalayım aynı dersleri alayım olayı yok. Dersleri verdikçe kredi hakkın artıyor ve o kredileri de tekrar vermen gereken dersleri almak için kullanıyorsun.

1.80 altı olursa seneye geçen senenin derslerini alıyorsun 1.80 üstü ortalama geçersen de normal dersleri alabiliyorsun devamsızlıktan kalmadıysan bu sene kaldığın derslere girme zorunluğu yok merkezi puan ile yatay geçiş yapabilirsiniz hiç bir etkisi olmuyor merkezi puan ile.
Öğrenci işlerine mail atarsan daha doğru olanı söyler.

Hayır yok. 2. sınıf olursun ama kredin yetmezse 2. sınıf derslerini alamazsın. Bu da sene sonunda domino etkisi yapar ve sürekli bu şekilde devam edersen bir bakmışsın ki 4. senendesin ama hala 2. veya 3. sınıfın derslerini vermeye çalışıyorsun. Yani hayır, lisedeki gibi ben aynı sınıfta kalayım aynı dersleri alayım olayı yok. Dersleri verdikçe kredi hakkın artıyor ve o kredileri de tekrar vermen gereken dersleri almak için kullanıyorsun.

Seneye 1. sınıfın derslerini verip, diğer sene de 2. sınıfın derslerini vermem gerekiyor yani. Yine dediğim hesaba gelmiş oluyor. Bu sene geçtiğim çok ders var ayrıca sadece antin kuntin fizik derslerinde kaldım ana derslerimin çoğundan geçtim.
Hazırlık için sene tekrarı var. 2.denemende de kalırsan lisans hakkın elinden alınıyor, kaydın siliniyor. Bir nevi üniversite seni kovuyor.
2. denememde kalacağımı düşünmüyorum. Çoğu derse girmeden geçtim benim için o problem değil sadece sormak istediğim burda 2. hakkımın olup olmadığı.
1.80 altı olursa seneye geçen senenin derslerini alıyorsun 1.80 üstü ortalama geçersen de normal dersleri alabiliyorsun devamsızlıktan kalmadıysan bu sene kaldığın derslere girme zorunluğu yok merkezi puan ile yatay geçiş yapabilirsiniz hiçbir etkisi olmuyor merkezi puan ile.
Öğrenci işlerine mail atarsan daha doğru olanı söyler.

Ortalamam güz dönemi 2.44 şu an, bahar dönemi finallerine daha girmedik ama onun da 1.80'i geçmesi gerekiyor yani değil mi?

Seneye 1. sınıfın derslerini verip, diğer sene de 2. sınıfın derslerini vermem gerekiyor yani. Yine dediğim hesaba gelmiş oluyor. Bu sene geçtiğim çok ders var ayrıca sadece antin kuntin fizik derslerinde kaldım ana derslerimin çoğundan geçtim.

2. denememde kalacağımı düşünmüyorum. Çoğu derse girmeden geçtim benim için o problem değil sadece sormak istediğim burda 2. hakkımın olup olmadığı.

Ortalamam güz dönemi 2.44 şu an, bahar dönemi finallerine daha girmedik ama onun da 1.80'i geçmesi gerekiyor yani değil mi?
Seneye diğer dersleri alamıyorsun ama.

2. denemede kalmak hazırlık için geçerli. Sen normal öğrenimdesin. Tek bir dersten 10 küsür sene kalmış öğrenci biliyorum ben. Hobi olarak okula gidip geliyorlar.
Kredi hesabı biraz karışık ve üniversiteye göre değişiyor. 1. dönemde vermen gereken 5 ders varsa 3 ünü verdiysen, 2. sene 1. dönemde o dersleri tekrar alıp vermen gerekiyor. 2. sene 1. dönemde aynı anda hem 1. sınıfın hem de 2. sınıfın 1. dönem derslerini vermen gerektiği için ders almakta kullandığın kredin yetmeyebiliyor. Biraz karışık olduğunun farkındayım.

2. denemede kalmak hazırlık için geçerli. Sen normal öğrenimdesin. Tek bir dersten 10 küsür sene kalmış öğrenci biliyorum ben. Hobi olarak okula gidip geliyorlar.
Kredi hesabı biraz karışık ve üniversiteye göre değişiyor. 1. dönemde vermen gereken 5 ders varsa 3 ünü verdiysen, 2. sene 1. dönemde o dersleri tekrar alıp vermen gerekiyor. 2. sene 1. dönemde aynı anda hem 1. sınıfın hem de 2. sınıfın 1. dönem derslerini vermen gerektiği için ders almakta kullandığın kredin yetmeyebiliyor. Biraz karışık olduğunun farkındayım.
Evet baya karışık ama benim erkenden üniversite bitirme gayem yok zaten. Üniversiteden kaydım silinmiyor yani doğru anladım mı?

1.80 altı düşmezse normal alttan derslari alıyorsun düşerse çaprazdan alıyor gibi gidiyor

Hazırlık için sene tekrarı var. 2.denemende de kalırsan lisans hakkın elinden alınıyor, kaydın siliniyor. Bir nevi üniversite seni kovuyor.
Saçma bir sistem olduğunu düşünüyorum hakederek kazandığın bir üniversitenin seni kovması ben hazırlıktan geçsemde saçmalıktan ibaret

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı