Zaten TYT'de sosyal son bir ay çalışılabilecek bir ders, uzaktan bakınca fena değil gibi programınız.
- Sayısalım. Sayısal derslere sözel derslerden %25 daha fazla önem vereceğim.
Kolay gelsin.
11. sınıfa geçtim ve hafiften hafiften üniversite sınavı stresini yaşamaya başladım. Bir şey soracağım. Ben çok çalışkan birisi değilim. Bu ÖSYM sınavına da şu şekilde çalışmayı planlıyorum:
İnternetten yazılım mühendisliği başarı sıralarına baktım. 50k alsam yeterli gibi duruyor. Sizce bu şekilde çalışmayla 50k girebilir miyim? @Park Müdürü Benson. Eğer 50K'ya giremezsem, daha doğrusu iyi bir sıraya ve puana sahip olamazsam, bir denemeyeceğim çünkü biraz zaman kaybı olacak. Direkt iş hayatına atılacağım.
- Saate bağlı olmadan, her gün bir konuyu öğrenme ve önceki günkü konuyu tekrar etme.
- Olabildiğince verimle ve mantığa (ezbere değil) dayalı.
- Sayısalım. Sayısal derslere sözel derslerden %25 daha fazla önem vereceğim.
Kendimi olabildiğince en iyi şekilde geliştirdim. Yani üniversite sınavını deneyeceğim; olmazsa üzülmeyip hayatıma bakacağım. 2 tane meslek bilgim var.
2022 yılında sınava girecek biri olarak sizlere önerim. Bu işe ilk olarak deneme çözerek mevcut durumunuzu öğrenerek başlayın derim. TYT çok garip çoğu insan başlangıç noktasında 40-50 net yapıyor. Asıl mesele bunu istikrarlı olarak sürekli arttırmak. Maalesef TYT bitti kafam rahat olayı yok sürekli çalışma istiyor. TYT belirli bir düzene oturduğunda anlayacaksınız. 11.sınıf konularından başlayarak 12.konularını okul ile birlikte götürerek bu işi tamamlayabilirsiniz. Eğer imkan var ve kendinize güveniyorsanız açığa geçmenizi öneririm. MEB bile 12.sınıfın gereksiz olduğunun farkında devamsızlık falan hiç bakmıyorlar…
Ben 11. sınıfın yazında AYT'yi hallederim diye düşünüyorum. TYT'yi de 12. sınıfta hallederim. Ayrıca 12. sınıfta AYT'yi de tekrar edeceğim. Böyle böyle çalışacağım yani. Teşekkürler.Zaten TYT'de sosyal son bir ay çalışılabilecek bir ders, uzaktan bakınca fena değil gibi programınız.
Nasıl yani? Tam olarak nasıl bir sistem bekliyor beni, tahminlerinize göre?Sana sistem değişecek büyük ihtimalle abicim ama çalışmayı ihmal etme.
Hocam meslek sahibi olduğunuz için sınavlar konusunda rahat olduğunuzu elbette anlıyorum ancak değişen sistem ve bu sisteme adapte olmak yeni Dünya için zor hele Türkiye'de daha da zor. YGS ile TYT bir mi şimdi? Sistem elbette öğrenciyi etkiliyor.@453476 TYT'yi önce halletmeye çalış.
@Abdullah_Kadir sistem değişse bile değişen bir şey olacağını sanmıyorum.
Öncelikle merhabalar, 11. Sınıf yazında ayt çalışmak birazcık saçma çünkü konuların yarısından çoğunu bilmiyor olacaksın o yüzden o yaz tyt çalışmak çok daha mantıklı olur. Maddi durumunu bilmiyorum ama bazı insanlar, ya dershane çok gereksiz hiç bir şey öğretmiyorlar falan diyor o iş biraz yalan. Kesinlikle bir dershaneye gitmelisin hiç bir şey öğrenmesen bile orada sadece soru çözmek bile sana çok şey katar. Neyse biz yazın çalışmamıza gelelim o yaz çoğu dershanenin düzenlediği yaz kampları oluyor onlara katılırsan tyt netlerin bir anda 20 falan artacaktır şimdi sınavda yaptığın yanlışları 3 kategoriye alırsak dikkat, konu ve soru eksiği olarak dikkat çok ayrı bir olay onu geç, konu eksiğin yaz kampında kapanacak soru eksiğinde sene içinde çözdüklerinle kapatacaksın tyt'yi bu şekilde büyük oranda halledeceksin sözel derslerede çalışacağım daha ama daha az falan yazmışsın ama deneme olmaya başladığında da göreceksin ki tyt'nin sosyali %90 yorum üzerine kurulu sadece mantık ile bir çok soruyu çıkarırsın sene sonuna doğru alacağın bir branş denemesi ve yaptığın yanlışlara bakman sorunu çözecektir. Türkçe için her gün 20 30 paragraf yeterli olur ben mesela 10. Sınıfın yazında bir paragraf, bir tyt mat kitabı bitirmiştim çok faydası oldu onu dışında da yatmıştım o yüzden bu yaz çok kasma gelecek sene içinde sene içinde sadece 11 çalış eğer 11'i çok iyi yapabilirsen zaten ayt'nin bir kısmını biliyor olacaksın o yazda yaz kampı ile birlikte tyt konu eksiklerini büyük oranda kapatırsın sonra 12'de, sene içinde 11 ve tyt'yi dershanede bir tur daha dinleyince her şey yerine oturacak. Son olarak şunu söylemeliyim ki tyt şu anda sana çok korkutucu geliyor ve hiç bir şey bilmediğini düşünüyorsun eğer fenin iyi ise tyt'yi çok kolayca halledeceksin çünkü 11 12'de gördüklerin genelde tyt'nin devamı şeklinde olacak. Lafı biraz fazla uzattım son olarak 11'de sene içinde günde 20 30 paragrafa devam et ve 1 2 tane problem kitabı bitirmeye ve bu soruları süre tutarak çözmeye çalış bunlar tyt netlerini çok rahat bir şekilde 80 üzerine çıkartacaktır. Birazcık karışık yazdım umarım anlaşılır olmuştur, yarın sınav var aklına takılan bir şey olursa pazar dönebilirim muhtemelen.Ben 11. sınıfın yazında AYT'yi hallederim diye düşünüyorum. TYT'yi de 12. sınıfta hallederim. Ayrıca 12. sınıfta AYT'yi de tekrar edeceğim. Böyle böyle çalışacağım yani. Teşekkürler.
Tabii ki de bir değil ancak şöyle de bir şey var, YGS'de Sosyal ve Fen için soru sayısı biraz fazlaydı. Onu azalttılar, gene Türkçe ve Matematik dersi ön plana çıkıyor YGS'de olduğu gibi. Bir fark var mı sence? Kaldı ki matematiğin net ortalaması her zaman için çok düşük, matematik her zaman ön planda olur.YGS ile TYT bir mi şimdi? Sistem elbette öğrenciyi etkiliyor.