Üniversite sınavı için evde çalışmak mı? Dershanede çalışmak mı?

Benim sorunum işte bu içimde çalışma aşkı var ama nasıl çalışırım nereden başlamalıyım programı nasıl hazırlarım bilmiyorum.

Sayısalcıyım.

YouTube'da rehberlik, sınava hazırlık, ilk motivasyon gibi aramalar yaparsan güzel içerikler bulabilirsin.

Arkadaş haksız değil, sayısal derslerde çözemediğin soruları soracağın birileri gerekecek. Hedefin yüksekse Matematik, Geometri ve bölüme göre gerekecek derslerde özel ders alınabilir. Aslında sadece Matematik dersinde bile özel ders alsan yeter.Çünkü şu sistemde avukat olmak istesen de mühendis olmak istesen de Matematik yapman gerekiyor.

Tabiri caizse aptal bölümlere gidip dört senemi harcadıktan sonra alışveriş merkezlerinde çalışmaktansa bir senemi daha verip güzel bölüme gitmek istiyorum.Bu nedenle hedefim İTÜ Uçak Mühendisliği.

Hemşirelik iş garantisi olan meslek kollarından bir tanesi. Aptal bölüm demek yanlış. İTÜ Uçak Mühendisliği'ne gelirsek sıralaması 6000 imiş. Bu sıralama ciddi bir çalışma ister, emek ister. Her dersi iyi yapacaksın ki bu sıralamaya gelebilesin. Bunun için destek mutlaka şart. Bu sıralamalara girmek için bir rekabet, kütüphane ve ders ortamının olması lazım. Sorun olduğu zaman hocalara direkt sorabilmelisin.

Hemşirelik iş garantisi olan meslek kollarından bir tanesi. Aptal bölüm demek yanlış. İTÜ Uçak Mühendisliği'ne gelirsek sıralaması 6000 imiş. Bu sıralama ciddi bir çalışma ister, emek ister. Her dersi iyi yapacaksın ki bu sıralamaya gelebilesin. Bunun için destek mutlaka şart. Bu sıralamalara girmek için bir rekabet, kütüphane ve ders ortamının olması lazım. Sorun olduğu zaman hocalara direkt sorabilmelisin.
Aptal bölümlerden kastım o değildi okumak için okunan bölümler ya da Türkiye şartlarında iş fırsatı bulunmayan bölümler.Hedefime gelecek olursak evet çok iyi bir sıralama yapmam lazım bunu başarabileceğime inanıyorum.Yazdıklarına bakacak olursak dershane çok mantıklı gibi geliyor.Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı