Üniversite sınavı kalkacak mı?

Ben Almanya düşünmüyorum. Ben paçayı kurtarıp rahatıma bakmak için gitmiyorum.

Haa tamam hocam yolunuz açık olsun o zaman.
Yani rahat yaşam var ama onun haricinde eğitim daha iyi. Ne bileyim bir girişim yapsam daha avantajlı. Aslında ülkemizde de girişimcilik fena değil diye biliyorum ama başka şeyler de var.

Amerika'daki gibi her okulun kendi ayrı sınavı olur o kadar.

Bahsettiğiniz sebeplerden kalkması çok zor, ama zaten tüm bu sebeplerden sınavın kalkması, tüm eğitim sisteminin revizyondan geçmesi gerek.

Bir çocuğun liseye girmeden ne yapmak istediğini bilmesi, üniversiteye gidip gitmemeye, bu konuda yeterli mi ya da akademik eğitim almaya hevesi mi olup olmadığına karar vermesi ve sistemin bunu ona dayatmaması gerek.

İnsanların hayatlarının 5 ila 7 yılını boşa harcayıp bir de borçlanarak hayata başlamasının artık önüne geçilmeli. Bugün çalışanların çoğu bitirdikleri bölümlerle alakasız işlerde, mesleki okul mezunlarının çalışacağı yerlerde çalışıyor ve çoğu 4 yıllık okulunu uzatmış, bir de öğrenim kredisiyle borç yükü altına girmiş kimseler. Milyonlarca kişiye, ara eleman olarak iyi paralar kazandırıp, borçlandırmadan, birikim için zaman kazandırmak yerine; milyonlarca kişiyi üniversitelere sokarak, yetersiz ve niteliksiz eğitim vererek, hayatlarını mahfediyorlar.

Sözün özü; sorun devasa ve çözüm önerileri, yoğurdun kaymağı gibi yüzeysel.

Hocam demişti kalkacak diye. Geçmişteki yaptığınız projelere göre alacaklar sizi demişti he ama bilmem artık.

Hocam nasıl bir dünyada yaşıyormuş? Onu diyenler, olmaz, öyle bir şey merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…