Üniversite sınavı kalkacak mı?

Üniversite sınavlarını kaldırıp her üniversiteye kendi giriş sınavını yapma özgürlüğü verilirse çok güzel bir sistemimiz olur. Gelişmiş ülkelerin çoğunda bu şekilde zaten.
Benim bildiğim SAT sınavı var. Bir de referans mektubu, niyet mektubu var. CV'n de önemli. Ve AP var.
SAT'ı TYT varsayalım. İstediği fakülte için de AP gibi bir sistem olsa olabilir bence.
Bu en mantıklısı. Herkesi aynı sınava sokmanın hiç mantığı yok. Her üniversite her fakültesi için ayrı sınav yapmalı.
Bence bu çok zor olur.
Arkadaşın üslubuna uygun cevap verdim. Elbet bir çaresi bulunur, merak etmeyin. Doğru olan da budur zaten. Merkezi sınav yanlış, doğru olsa zaten ABD, Almanya bunlar yapardı.
Japonya ve Kore'de de merkezi sınav var diye biliyorum. Sadece biz yapmıyoruz.

@Şükrü Ali Ögel

Ülke bir şeyi düzgün yapsa kıyamet kopar. Tek doğru yaptıkları şey vergi toplamak ve yemek.

TYT kalkar kesinlikle. Gereksiz sınav oldu.

TYT temel yeterlilik adı üzerinde. Temel matematik bilgisi olan, okuduğunu anlayan yapar.
Eskiden anlamı vardı. TYT'de yapamayan AYT'de girmezdi. Şimdi ne baraj var ne de süre sıkıntısı, gereksizleşti.

Bu mesajın üstüne konu kilitlenmeliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…