Üniversite sınavı süreci nasıl olmalı?

Daha fazla  
Dil bölümünden giriyorum. TYT konularının hepsini yazmak, öğrenmek imkansız geliyor. Ailem günde en az 10 saat diyerek beni şartlamaya çalışıyorlar. Geçen sene hiç çalışmadan girdiğimi bilmelerine rağmen "ortalama" çalışma ile ne yaptın gördük diyorlar. Biliyorum çalışmam gerektiğini ama vücudumu ayık tutamıyorum yani. Peş peşe 3 saatten sonra gözlerime ağırlık çöküyor. 10 dk ara vermemi istiyorlar ancak 10 dakika sonrası gene peş peşe çalışmam lazım. Kahve içiyorum o yüzden. Şimdi bugün itibari ile günde en az 10 saat sınırını ciddiye alacaklar. Normalde 3-4 saat minimum idi. YDT konularım iyi gene ama TYT yüzlerce konu var. Hepsine bakmam şart mıdır? YDT sınavında şu cümle tamamlamalar ve metin sorularında takılıyorum yalnızca. TYT için temel olan paragraftır, okumadır... İngilizce içinse kelime, reading ve grammar gibi şeyleri yapıyorum. Ama TYT dediğim gibi eksik. 9 ve 10. sınıfım pandemi sebebiyle eridi. Bir de ne yaparsam yapayım ilerleme yok gibi hissediyorum. Deneme çözmüyorum şu aralar çok ondan mı bilmiyorum ama ilerleme hissedemiyorum. Uzun tuttuğum için özür dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam YDT hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama TYT için öncelikle şunları sorayım: Ders ders netleriniz kaç geliyor ve konularda ne durumdasınız?

TYT'de yüzlerce konu var ama çoğu kısa konular. Özet çıkartmayı kendin için verimli hale getirmeye çalış. Deneme çözdüğünde yanlış yaptığın soruların konularına ağırlık ver. 10 saati aralıksız çalışmak yerine 5 saat 5 saat olarak bölebilirsin. Ya da 3 parcaya da bölebilirsin. Pomodoro tekniğine biraz göz at o 5 saat için de.

Hocam YDT hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama TYT için öncelikle şunları sorayım: Ders ders netleriniz kaç geliyor ve konularda ne durumdasınız?
Türkçe ortalama 25 - 30 Matematik denemeye göre değişiyor ama iyi değil. Fen denemeden denemeye yine dediğim gibi. Din genelde full ama kavram vs. çıkarsa eskilerden yapamayabiliyorum. Tarih sorudan soruya, felsefe ortalama. Yani TYT m gerçekten rezalet. Allah beni bildiği gibi yapsın. İlk 10 bine girmen gerek diyorlar ama yok...

Öncelikle süre konusuna değineceğim. Pomodoro gibi boş yöntemler YKS gibi sınavlara çalışırken işlemez. Örneğin YDT sınavı 120 dakikalık bir sınav, bu yüzden sizin masada en az 2 saat kalabilmeye ve full odak olmaya alışmanız lazım. Başlarda hemen yapamasanız bile biraz ilerledikçe 2 saat çalışma sonrasında ise 10-15 dk olacak şekilde mola öneririm. Molalarda masadan kalkıp bir balkona çıkıp hava alabilirsiniz veya mutfağa gidip su içip gelmek bile iyi olabilir. Kısa molalarda telefonla uğraşmamanızı öneririm. Şimdi ders ders tavsiyelerime geleyim. (Net hedefinizi çok bilmiyorum, o yüzden nerelerden kısabileceğinizi de söyleyeceğim.)

Türkçe: 25-30 net zaten fena bir net değil. Paragraf kitabı bitirmişsinizdir diye varsayıyorum. Bitirmediyseniz Üç Dört Beş Sıfır Risk kitabını öneririm, bitirdiyseniz de denemelere geçebilirsiniz. Dil bilgisi için de ben kaynak çözmedim ama 3D'nin Dil Bilgisi güzel diyorlardı, bakabilirsiniz. Konu anlatımı olarak ben izlemediğim için kanal öneremeyeceğim maalesef.

Sosyal: Bende Apotemi'nin TYT Sosyal Bilimler konu anlatımı kitabı var. Siz de temin edip ondan her gün biraz biraz kavramlara bakabilirsiniz. Özellikle felsefe ve din dersinde konu anlatımlık çok da bir şey yok bence, ya yorum sorusu ya da kavram soruları oluyor. Tarih ve coğrafya için de istediğiniz bir kanala bakabilirsiniz, ben izlemediğim için çok öneremeyeceğim.

Matematik: Öncelikle temel şeylerde bile sorun yaşıyorum diyorsanız (Dört İşlem, Denklem Kurma vs.) Bıyıklı Matematik kanalının şu oynatma listesini öneririm: 10 GÃNDE MATEMATİK TEMEL ATMA GARANTİ MATEMATİK KAMPI

Daha sonrasında aynı kanalın TYT Matematik oynatma listesini de öneririm: 55 GÃNDE TYT MATEMATİK KAMPI - BIYIKLI MATEMATİK

Fizik: Video önerisi olarak Özcan Aykın'ın şu oynatma listesini öneririm: 2025 - 55 Günde TYT Fizik Kampı

Not: Optik konusunu atlayabilirsiniz. Her sene garanti 1 soru geliyor fakat konu hem çok uzun hem de neresinden soru gelebileceği belli olmuyor. Ona ayıracağınız vakitle başka şeyler çalışabilirsiniz.

Kimya: Video önerisi olarak Sinan İhtiyaroğlu'nun şu oynatma listesini öneririm: 2025 - 29 GÃNDE TYT KİMYA KAMPI

Not: Mol ve Kimyasal Hesaplamalar konularını atlayabilirsiniz. (Kimyanın sayısal hesaplama yerleri) Her sene banko 1 soru geliyor fakat konular biraz uzun ve EA'cı ve dilciler zorlanabiliyor.

Biyoloji: Video önerisi olarak Senin Biyolojinin şu oynatma listesini öneririm: 2025 TYT Biyoloji Kampı [Güncel]

Not: Biyolojide konu atlamanızı çok önermem, öyle aman aman zor bir konusu yok. Belki kalıtımda zorlanırsanız onu atlayabilirsiniz ama ondan da her sene banko 1 soru geliyor.

Bir tık uzun oldu ama aklıma gelenleri anlattım. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

H

Hocam 3 4 net matematiği 15 nete çekmem lazım kaç ayımı alır sizce. Öğrenme olarak ortalama birisiyim.

H

Hocam 3 4 net matematiği 15 nete çekmem lazım kaç ayımı alır sizce. Öğrenme olarak ortalama birisiyim.
Hocam matematik kısmında attığım oynatma listeleri 10+55 günden 65 günde bitiyor, programa orada yazdığı gibi uyarsanız. Videoların yanında Üç Dört Beş'in soru bankasını da çözmenizi öneririm. Konuların hepsi bitince 15 neti rahat geçersiniz. Bu arada yukarıda geometri kısmını yazmayı unutmuşum. Hem siz hem de konuyu açan hocam için söyleyeyim. Onda da Eyüp B. nin şu oynatma listesini öneririm: Eyüp B. Geometri VDK(KONU KAMPI) Tek Parça
Eyüp B. nin diye gözünüz korkmasın. Matematik videoları temel seviyenin biraz üstüne hitap eder belki ama geometri kitabını gerçekten sıfırdan başlayanlara uygun hazırlamış.

Teşekkür ederim emeğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…