Üniversite sınavına 15 gün kala sigarayı bırakmak sınav anında tepki yaratabilir mi?

bunesicaktirbaba

Centipat
Daha fazla  
1, 5 yıldır sigara içiyorum. Günde 8-10 tane içmekteyim. İçtikten hemen sonra halsiz, bitkin oluyorum beni çok rahatsız ediyor. Kafamda bitirdimde tek korkum sınava 15 gün kala bıraksam sınav anında konsantrasyon sıkıntısı çeker miyim? Çok fazlada içmiyorum. Tavsiye verin 😏

İyi ki çok fazla içmiyormuşsun. Fazla içsen ne olurdu acaba.

Soruna gelirsek. Beyinde bulunan nikotin reseptörlerinin normale dönmesi birkaç ayı bulabilir bu sebeple sınav zamanına kadar sigara içmek isteyebilirsin ama sınava kadar sigarayı hiç ağzına sürmezsen faydasını görürsün. En azından sınav anında biraz daha dinç olursun. Önerim ise sigarayı bıraktıktan sonra bol bol nefes almak. Yani biraz doğaya çıkıp orman havası vb. alırsan beyin damarların açılabilir.

İyi ki çok fazla içmiyormuşsun. Fazla içsen ne olurdu acaba.

Soruna gelirsek. Beyinde bulunan nikotin reseptörlerinin normale dönmesi birkaç ayı bulabilir bu sebeple sınav zamanına kadar sigara içmek isteyebilirsin ama sınava kadar sigarayı hiç ağzına sürmezsen faydasını görürsün. En azından sınav anında biraz daha dinç olursun. Önerim ise sigarayı bıraktıktan sonra bol bol nefes almak. Yani biraz doğaya çıkıp orman havası vb. alırsan beyin damarların açılabilir.
1 gün içmediğim vakitlerde çok rahatım. Paragraf sorularını çok iyi çözüyorum. İşte nette okuduğum kadarıya bıraktıktan sonra 2-3 hafta konsantre olamıyorsun bir şeye diyorlar tek korkum o sınav anında sıkıldığım soru yüzünden hemen aklıma sigara gelip hiçbir şey yapamamam

Sınava kadar rutinini bozma. 1,5 yıldır sigara sigara içiyormuşsun, vücudun nikotine alışmış. Şu an da sigarayı bırakman sinir, stres, konsantrasyon eksikliği gibi olaylara neden olacaktır büyük ihtimal zaten çok bir zaman kalmamış 15 gün sonra bırakırsın. Dediğim gibi sınava kadar rutini bozma sakın.

1 gün içmediğim vakitlerde çok rahatım. Paragraf sorularını çok iyi çözüyorum. İşte nette okuduğum kadarıya bıraktıktan sonra 2-3 hafta konsantre olamıyorsun bir şeye diyorlar tek korkum o sınav anında sıkıldığım soru yüzünden hemen aklıma sigara gelip hiçbir şey yapamamam.

Hocam yakın bir yerden puff alın sizi dindirecek son gün içmezsiniz sınavdan önce olur biter ve o sigara sayısı ne 3 bence normal şartlardada ideal. Tabii ben içmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı