Üniversite sınavına hazırlık programı

Sephremoth

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, an olarak 12.sınıfa geçiyor olan bir öğrenciyim. Önümdeki yaz tatilini çok iyi değerlendirip 12. sınıfa birkaç adım önde başlamak istiyorum. Aklımda oluşturduğum plan şu biçimde ilerliyor.
Pazartesi:TYT biyoloji-TYT matematik.
Salı:TYT kimya-TYT matematik.
Çarşamba:TYT fizik-TYT matematik.
Perşembe:AYT biyoloj-AYT matematik.
Cuma:AYT kimya-AYT matematik.
Cumartesi:AYT fizik-AYT matematik.
Pazar: Geometri-Türkçe
Her gün aksatmadan, paragraf ve geometri de çözeceğim elbet, bunlar günlük olduğundan programa dahil etme gereği duymadım.
Şimdilik aklımdaki ilerleme şekli bu, başarılı olacağıma inanıyorum, her gün kütüphanede olacağım yaz tatilinde, yanlışlarım varsa, eklemek istediğiniz herhangi bir düşünce olursa çekinmeyin tecrübeli abi ve ablalarım.
Herkese iyi günler dilerim ve şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, an olarak 12.sınıfa geçiyor olan bir öğrenciyim. Önümdeki yaz tatilini çok iyi değerlendirip 12. sınıfa birkaç adım önde başlamak istiyorum. Aklımda oluşturduğum plan şu biçimde ilerliyor.
Pazartesi:TYT biyoloji-TYT matematik.
Salı:TYT kimya-TYT matematik.
Çarşamba:TYT fizik-TYT matematik.
Perşembe:AYT biyoloj-AYT matematik.
Cuma:AYT kimya-AYT matematik.
Cumartesi:AYT fizik-AYT matematik.
Pazar: Geometri-Türkçe
Her gün aksatmadan, paragraf ve geometri de çözeceğim elbet, bunlar günlük olduğundan programa dahil etme gereği duymadım.
Şimdilik aklımdaki ilerleme şekli bu, başarılı olacağıma inanıyorum, her gün kütüphanede olacağım yaz tatilinde, yanlışlarım varsa, eklemek istediğiniz herhangi bir düşünce olursa çekinmeyin tecrübeli abi ve ablalarım.
Herkese iyi günler dilerim ve şimdiden teşekkür ederim.
Gideceğin kütüphaneyi iyi seç hocam klimalı olsun serin olsun. Sınav kolayda bu sıcakta çalışmak çok zor başarılar dilerim.

Dostum tabii ki çalış tabii ki sıkı tut ama kesinlikle şimdiden kendini çok yorma. Çok uzun bir maratona giriyorsun. Herkes iyi girmek ister ama şu an enerjini de yenilemen lazım. Kendine önem ver uykuna özen göster sosyalleş dersine de zaman ayır ama abartma şu an. Çünkü biliyorum ben de yazın aynı şeyleri yapmaya çalıştım ama okul zamanı çok sıkıntısını çektim bir zamandan sonra yapamıyorsunuz. Daha verimli geçebilecek zamanlarınızda aksamalar oluyor.

Her gün paragraf ve geometri çözmek diye bir şey yok. 35 net üstü Türkçe yapıyorsan gerek yok zaten. Günde 20 paragraf çözsen 20 dakikanı alsa aya vurduğun zaman bayağı bir vakit yapıyor. Çöpe giden vakittir o. Eksiklerinin üstüne git yani demek istediğim. Sen TYT mattan 10 net yapıyorken Türkçe 35 yapıyorken paragraf çözmenin anlamı yok.
Bu arada uykuna, sağlığına dikkat et. Bol su iç. Günde en az 10 dakika güneş ışığı al.
Tiktok ve Reels izlemeyi de bırak. Dikkat dağınıklığını artırıyor.

Şimdiden kendini bu kadar yorma kendinede bolca zaman ayrı daha çok baştasın bu kadar kasarsan en baştan sene ortası gelince gelsinde bitsin sendromuna girersin verimin çok düşer.

Gideceğin kütüphaneyi iyi seç hocam klimalı olsun serin olsun. Sınav kolayda bu sıcakta çalışmak çok zor başarılar dilerim.
Adana'daki İnce Memed halk kütüphanesine gideceğim. Sıcak hava bir sorun olsa da kütüphane oldukça rahat ve konforlu, tavsiye için çok teşekkürler!

Her gün paragraf ve geometri çözmek diye bir şey yok. 35 net üstü Türkçe yapıyorsan gerek yok zaten. Günde 20 paragraf çözsen 20 dakikanı alsa aya vurduğun zaman bayağı bir vakit yapıyor. Çöpe giden vakittir o. Eksiklerinin üstüne git yani demek istediğim. Sen TYT matematikten 10 net yapıyorken Türkçe 35 yapıyorken paragraf çözmenin anlamı yok.
Bu arada uykuna, sağlığına dikkat et. Bol su iç. Günde en az 10 dakika güneş ışığı al.
TikTok ve Reels izlemeyi de bırak. Dikkat dağınıklığını artırıyor.

Hocam kişiden kişiye değişir. Kendini denesin önce. Ben yıl başında bir denemede 10 civarı yanlış yapıyordum Türkçede. Sonra 1 2 yanlışa sabitledim. Sonra AYT için düzenli paragraf çözmeye ara verdim. Döndüğümde 17 yanlısım cıktı. Ve tek denemelik değildi. Tekrar 5 6 yanlışa getirmem düzenli 3 haftamı aldı. Şimdi anca 5 6ya kadar kurtarabildim.

Her gün paragraf ve geometri çözmek diye bir şey yok. 35 net üstü Türkçe yapıyorsan gerek yok zaten. Günde 20 paragraf çözsen 20 dakikanı alsa aya vurduğun zaman bayağı bir vakit yapıyor. Çöpe giden vakittir o. Eksiklerinin üstüne git yani demek istediğim. Sen TYT mattan 10 net yapıyorken Türkçe 35 yapıyorken paragraf çözmenin anlamı yok.
Tiktok ve Reels izlemeyi de bırak. Dikkat dağınıklığını artırıyor.
Paragraf açısından ortalama iki kitap bitirdim denilebilir 10.sınıftan itibaren, paragraftan çok geometriye biraz daha yatırım yapsam iyi olacak gibi , teşekkürler!

Şimdiden kendini bu kadar yorma kendinede bolca zaman ayrı daha çok baştasın bu kadar kasarsan en baştan sene ortası gelince gelsinde bitsin sendromuna girersin verimin çok düşer.
Anladım, yine de o kadar kendimi yormayacağım, genelde çizgi roman ve animeler ile idare ediyorum. Arada doğa yürüyüşü yapıyorum, günde 6-8 saat kütüphane düşünüyorum. Teşekkürler!

Paragraf açısından ortalama iki kitap bitirdim denilebilir 10.sınıftan itibaren, paragraftan çok geometriye biraz daha yatırım yapsam iyi olacak gibi, teşekkürler!

Anladım, yine de o kadar kendimi yormayacağım, genelde çizgi roman ve animeler ile idare ediyorum. Arada doğa yürüyüşü yapıyorum, günde 6-8 saat kütüphane düşünüyorum. Teşekkürler!

Türkçe için şimdilik anime yeterli :D.Okumayı hızlandırıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı