Üniversite sınavına nasıl hazırlanılır?

Ulaş Özdemir

Centipat
Katılım
25 Mayıs 2021
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
11. sınıfım, şu an TYT matematik ve paragraf çözüyorum denemeye bulaşmıyorum. Ne yapmam lazım? Hedefim büyük benim için önerileriniz çok önemli. Hangi kaynakları önerirsiniz?
 
11. sınıftaki derslerine ağırlık ver, konularını kaçırma. Onun yanında Türkçe çalışabilirsin, çok zorlamaz seni. TYT Matematik kısmına da yazın bakabilirsin bence. Bölümünü de yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
 
Bölümüm sayısal. Sayısal derslerimde 90 altı notum yok.
11. Sınıfın da ciddi önemi olduğu için bence bu yılki konularını okulda öğren, evde tekrar et ve her dersten bir tane de AYT SB alıp 11. Sınıf konularının testlerini çözersen sana baya bir faydası olacaktır. Onun dışında dediğim gibi hafta sonları da günde 1-2 saat de olsa Türkçe dilbilgisine bakabilirsin.

TYT Matematik için yazın 2 ay ayırman yeterli olacaktır, matematiğin de iyidir muhtemelen zaten rahatça halledersin. TYT Fen kısmının da iyi olduğunu düşünüyorum, en azından birkaç çalışmayla kolayca net artırabilirsin çünkü lisede sağlam tutmuşsun notlarını dediğine göre. Eylül - Ekim gibi de AYT başlarsın, AYT'de 11. Sınıf konularını SB ile çözdüğün için tekrar bir SB alarak onları hızlıca tekrar edip 12. Sınıf konularına başlarsın. Okul 12. Sınıf konularını işlemeden önce sen o konuları işlemiş olursun, okulda da tekrar eder, anlamadığın yerleri hocaya sorarsın.

Benim sana önerebileceklerim bunlar.
 

Geri
Yukarı