Üniversite sınavında heyecan yapmamak olumlu bir şey mi?

453476

Megapat
Makaleler
1
Merhabalar,

Ben sınavlarda stres yapan birisi değilim. Önemli sınavlara vb. rahat şekilde girer, sanki misafirliğe gitmiş gibi sınavımı olur, gelirim. Stres yapmamamın olumlu bir etkisi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii olur ben bazen çok stres yapıyorum ve bazı soruları geçebiliyorum. Hatta o kadar stres yaptığım zamanlar oluyor ki sanki 10 km koşmuş gibi terliyorum.

Merhabalar,

Ben sınavlarda stres yapan birisi değilim. Önemli sınavlara vb. rahat şekilde girer, sanki misafirliğe gitmiş gibi sınavımı olur, gelirim. Stres yapmamamın olumlu bir etkisi olur mu?

Stres yapmaman tabii ki iyi bir şey fakat fazla da rahat olma. 120-135 dakika su gibi geçiyor.

Yeteri kadar stres ve heyecan beyni daha hızlı çalıştırıp odaklanma ve soruları anlama kapasitenizi arttıracaktır.

Orta ayarı bulabilirseniz hormonal ve manevi açıdan bir tık daha avantajlı olursunuz.

Ancak şunu belirteyim. Ben, 2 kere girdim YKS'ye. Eğer sınava iyi hazırlanmışsanız ve gerçekten hedefiniz varsa sınavda ilk 5-10 dakika heyecan yapmamanız imkansız. Bunun da bilincinde olun.

Aşırı heyecan veya stres insana kötü gelir, kuzenim sınavın yarısında kağidı verip kusmaya gitti. Sabah yumurta yemiş, 2. defa giriyordu heyecandan midesi bulanmış. Ben de senin gibiyim o ana kadar heyecanlanmıyorum, sınava yakın zamanlarda stresleniyorsun eksiğim var şu bu diye. Bu olumsuz bir özellik değil aksine olumlu bir şey. Streslen biraz, çalışmanı sağlar.

Olumlu bir şey, stres sadece zarar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı