Üniversite sıralamaları yükselir mi?

Yer
İstanbul
Merhabalar, Özyeğin %50 indirimli havacılık yönetimi istiyorum. Geçen sene 2020'de en son giren kişi 432.857 sıralamayla girmiş. 2019'da ise 380.846 ile bu sene ben girerken 370-400 bin arası yapacağım. Biraz diğer insanlarla bağlı biliyorum. 350'de kapatabilir. Ancak sıralama çok düşer mi? Ben 370bin yaparım ancak giremezsem üzülürüm. Sizce ne olur? Bir de o sıralamalara girmek kolay mı? 2019 YKS TYT 35net, AYT 30 yapan 350 bininci olmuş. 2020'de aynı netlerle 390 bin atmış?

Son cümle soru cümlesi değil.
Öyle olması gayet normal çünkü birinde sınavda diğerine göre daha kolaydı. Hep böyle olur. Bu yüzden nete değil, sıralamaya göre tercih yapmak en mantıklısıdır.

Ama o mantıklı olan şey garanti değildir. Tercih bir kumar oyunudur. Ben burayı yazarsam benden iyiler başka yerlere giderler, ben de buraya giderim diye düşünüp yazarsınız. Sizden öncekiler fikrini değiştirirse sıralamanız yetmez ve giremezsiniz.

Sıralama şuna göre artar, şuna göre azarlır diye bir şey yok. Bu yüzden tahmin olarak ne desek boş. Siz elinizden gelenin en iyisini yapın, o yeter.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı