Üniversite tavsiyesi

Teşekkürler peki sizce hangi üniversiteler tutar tahminde bulunabilir misiniz?

Rica ederim. Tahminde bulunacak olursam ben 2017 ve 18 de tercih yaptım, o yıllarda sıralamalar neredeyse hiç oynamıyordu. Yani 25 binle alan yer sonraki yıl yine 25 bin küsurle alıyordu. Son 4 yıldır bu durum değişti mi emin değilim ama eğer hala aynı durum varsa 120 binle 96 bini tutturamayabilirsin. Ama zaten senin de yazdığına göre ortam derdin pek yokmuş, o zaman diğer üniversiteler de tutsa bir sorun olmaz. Tercih listene yine 96 binlik hatta varsa daha yüksek üniversiteleri bile yazabilirsin, eğer mutlaka çıksın gideyim diyorsan 120-130 bin ve aşağısındaki üniversiteleri de yazabilirsin. Eğer illa en iyisi olsun diyorsan sadece yüksek puanlıları yazarsın, tutarsa gidersin tutmazsa hazırlığa kalırsın. Hazırlık biraz moral bozucu yıl oluyor ama yine de içinin sinmediği üniversiteye gitmekten daha iyidir. Ben ing öğretmenliği okuyorum, ilk yıl 25 bin geldi ve iyi üniversiteler tutmadı, hazırlanıp sonraki yıl 9 bin yapıp iyi bir yere gittim.

Muğla sıtkı koçman üniversitesi (devlet) veterinerlik 96k.

Dokuz eylül Üniversitesi (İzmir)(devlet) veterinerlik 96k.

Burdur Mehmet Akif Ersoy üniversitesi (devlet) veterinerlik 100k.

Afyon kocatepe üniversitesi (afyonkarahisar) veterinerlik 101k.

Aksaray üniversitesi (devlet) veterinerlik 112K.

Necmettin erbakan üniversitesi (Konya)(devlet) veterinerlik 121k.

Yozgat bozok üniversitesi (devlet) veterinerlik 130k.

Veterinerlik istiyorum. Gördüğünüz gibi babam çiftçi zaten 130-150 arası büyükbaş hayvanımız var ve giderek artıyor. Sizce hangi üniversite gelir ve gidilmemesi gereken var mı içlerinde?
(Verilen sayılar geçen yıl için geçerliydi.)
Maddi olarak hangisinde en rahat okuyabileceksen onu seç.

Rica ederim. Tahminde bulunacak olursam ben 2017 ve 18 de tercih yaptım, o yıllarda sıralamalar neredeyse hiç oynamıyordu. Yani 25 binle alan yer sonraki yıl yine 25 bin küsurle alıyordu. Son 4 yıldır bu durum değişti mi emin değilim ama eğer hala aynı durum varsa 120 binle 96 bini tutturamayabilirsin. Ama zaten senin de yazdığına göre ortam derdin pek yokmuş, o zaman diğer üniversiteler de tutsa bir sorun olmaz. Tercih listene yine 96 binlik hatta varsa daha yüksek üniversiteleri bile yazabilirsin, eğer mutlaka çıksın gideyim diyorsan 120-130 bin ve aşağısındaki üniversiteleri de yazabilirsin. Eğer illa en iyisi olsun diyorsan sadece yüksek puanlıları yazarsın, tutarsa gidersin tutmazsa hazırlığa kalırsın. Hazırlık biraz moral bozucu yıl oluyor ama yine de içinin sinmediği üniversiteye gitmekten daha iyidir. Ben ing öğretmenliği okuyorum, ilk yıl 25 bin geldi ve iyi üniversiteler tutmadı, hazırlanıp sonraki yıl 9 bin yapıp iyi bir yere gittim.

96 bin olan yerlerin tutmayacağını biliyorum zaten belki bir mucize olur diye yazacağım.

Maddi olarak hangisinde en rahat okuyabileceksen onu seç.

Maddi anlamda zorlanmam ben iklim, şehirdeki insanlar, rahatlık açısından soruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı