Üniversite tercihi konusunda kararsız olmak

yagamilayto31

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. Direkt özet geçmeye başlıyorum.
Ben normalde bir sayısal öğrencisiyim ve ders çalışmama rağmen gayet başarılı olduğumu düşünüyorum (fizik ve kimya) ancak ders çalışmamamdan ötürü, kalan konuların 4 ayda yetişmeyeceğini fark ettim ve eşit ağırlıktan girmeye karar verdim. Şu anda edebiyat üzerine yoğunlaştım. Zaten benden iyi bir eşit ağırlık öğrencisi olacağını biliyordum fakat ben teknik kafalı bir insan olduğumu düşünüyorum. Örneğin 4 yıllık hukukun 6 yılda anca bitirebileceğimi düşünüyorum. Bölüm konusunda çok kararsızım mezuna bırakmayı çok düşünüyorum çünkü daha hangi alandan ilerlemeliyim onu bile bilmiyorum.

Biraz da kendimden bahsedeyim, konu hakimiyeti iyi olan abilerimize referans olur.
Normalde e-ticaret ile uğraşıyorum. Zaten hepinizin bildiği dropshipping iş modeli ile ilgilenmekteyim. Okuldan ötürü mağazalarım aktif değil ve zaten ben kampüs hayatını görmek yaşamak istediğim için üniversite istiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın, çok para kazanmıyorum ancak bana üniversitede bir şeyler katacak bir bölüm istiyorum. Bir şirkette bana network sağlayacak, ticari anlamda bilgi katabileceğim hangi bölüm olursa ona razı olabilirim ama ne olursa olsun elimin altında bir iş olması yani meslek edinmem de önemli.

Sayısala yatkınlığımın da farkındayım, eşit ağırlıkta iyi dereceler yapabileceğimin de farkındayım. Tek farkında olmadığım şey ne istediğim. İşletme düşünüyordum, işsiz kalırsın diyorlar. Mühendislik düşünüyordum, iyi üniversitelere girmek için AYT'de 60 ve üzeri netler gerekiyor. Ayrıca bahsetmem gerekiyor ki dile yatkınlığım da var. İngilizcem iyi, Almancam orta seviyede. Zaten yurt dışında okumayı planlıyordum ama eşit ağırlıkta pek bir seçenek yok gibi.

Her şeyi derleyip bir görüş belirtebilir misiniz ya? Cidden kafam çok karışık. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yönetim bilişim sistemleri size uygun olabilir hocam hem EA hem de yazılım + işletme.

Kendinizi geliştirirseniz Yazılım Mühendisi olabilirsiniz, Yazılım satabilirsiniz.

Bölümün önü açık mı hocam? İş alanları neler?

Şu an yazılım yapabileceğin her yerin önü açık, işletme istediğini de söyledin bu işletme + yazılım işte internetten araştır kendini geliştirirsen her türlü iş bulursun.

Ayrıca bölümden bağımsız bence istediğini seç, kendin gerçekten çalışıp, çabalarsan istediğin bölümde iş bulabilirsin, şu anki işsizliğin sebeplerinden biri zart üniversite zort bölüme gidip hiç kendini geliştirmeden iş beklemeleri, o yüzden çoğu bölüm okunmaz deniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı