Üniversitede 1. yıl derslerden kalınırsa okul uzar mı?

Whatever69

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, gece gece aklıma takıldı. Uyuyamıyorum. Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim, ilk dönem devamsızlığım yoktu ama 4 dersten kaldım. Bunların 2 tanesi ama sadece 1. yıl var, ondan sonra yok. Her neyse, ikinci dönem aptallık ettim, devamsızlıktan kaldığım 2-3 ders var. 2. dönem vizelerde kötü yaptim ama finallere aşırı çalışıp 80-90 arası alıp geçmeyi düşünüyorum. Dil okuduğum için çok zor değil zaten ama işte sınavlara çalışmadığımdan düşük almıştım hep.

Şimdi sorun şu, ben seneye bir ve ikinci dönem toplam 6-7 dersten falan kalıyorum ve alttan almam lazim, bunların 3 tanesi falan devamsızlıktan. Şimdi gece niyeyse kafama zonk etti, elim ayağım titriyor. Bu dersler yüzünden üniversite uzar mı? Bu alttan alma tam olarak nasıl oluyor? İstediğim kadar dersi alttan alabiliyor muyum? 2, 3 ve 4. sınıflarda Full eksiksiz geçmeyi düşünüyorum bundan sonra sadece uzamasını istemiyorum. Sinirden ağlamak üzerindeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuldan okula değişiklik gösterir. Bir dönemde alabileceğin maksimum AKTS'ye ders alırsın. Alttan kaldığın dersleri ekleyince AKTS limitini geçince o dönemin dersi yerine alttan olanı alman gerekiyordu bizim üniversitede. Ama ilk dönem 4 taneden kalmışsın muhtemelen hepsini alttan alabilirsin ama devamsızlık durumuyla vs alakalı dersler çakışırsa hocalarla görüşmen gerekir. En mantıklısı sınıf hocanla konuşmak olur. Uzatmazsın emin ol kalırsan bile önünde toplam 4 sene var vermek için.

Ortalamaya göre değil miydi? Belli bir ortalamanın altında kalırsan tekrar var diye biliyorum. Ortlamanın üstü isen kaldığın dersleri ya alttan alırsın ya da yaz okulu vs. ile vermen gerekiyor.

Yaz okulu yokmus bizim bolumde. Bugün iste gittim okulada sansima hoca imza kagidindaki bazi yerleri karalamamis normalde karaliyordu sonradan imza atilmasin diye onlara imza ettim iste az biraz kurtariyorum. AKTS bilmiyorum ama kredi olarak 1. sinifta ilk ve ikinci donem toplam 20 kredilik dersimiz varmis her donem icin. 2. sinifta da ayni sekilde. 30 kredi mi Max hatirlamiyorum ama umarim yeterli ekstra kredi vardir.

İlk donem 4 dersten kaldim toplam 12 kredi ikinci donem ise not yuzunden degilde devamsizliktan 2 dersten kalabilirim gibi duruyor oradan da 6 kredi falan galiba. Dediginiz gibi en iyisi hoca ile konusayim ben. Cevaplariniz icin teşekkürler.

Bir de son olarak sunu sormak istiyorum. Birinci donem bir dersten kaldiysam onu bir dahaki seneler yine ilk donem vermek zorunda miyim yoksa ikinci donem verme sansim da var mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı