Üniversitede alttan ders almak

ouzgaz

Decapat
Katılım
13 Ağustos 2022
Mesajlar
39
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde okuyorum. Bu daha ilk senem.
Ders kaydı yaptırmıştım. Hastalığımdan dolayı gidemedim ve derslerden kaldım.
Okulu dondurmak için de geç kaldığımı öğrendim. Bu sene okula gitmeyip derslerden kalırsam seneye sadece ilk senenin derslerini alma imkanım var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2. dönem dönecekseniz kayıt yenileme yapıp derslerinizi alabilirsiniz. Öbür sene güzde ilk yılın ilk döneminin derslerini alırsınız.
Bunu bölüm danışmanı da söylemişti fakat ön koşullu 3 tane dersim var. Onları seneye almaya başlayabilecektim. Bana çok mantıklı gelmedi 2. donem gitmek.
 
Bunu bölüm danışmanı da söylemişti fakat ön koşullu 3 tane dersim var. Onları seneye almaya başlayabilecektim. Bana çok mantıklı gelmedi 2. donem gitmek.

Çok mantıklı değil zaten. Çapraz girdiğiniz için ön koşullu dersleriniz varsa sorun çıkarır. Bu yıl kendinizi geliştirmeye çalışın yeterli.
 
Almak zorunda değilsiniz ki büyük ihtimalle dersleri sistem otomatik seçiyordur. Gitmezsiniz olur biter tek zararınız normalde örgün öğretimdeki hakkınızdan 1 yıl gider ama hedefiniz okulu 4 yılda bitirmekse zaten sıkıntı olmaz.
2. dönem dondurursam örgün eğitim hakkımdan sadece yarım dönem kaybetmiş olur muyum?
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı