Üniversitede alttan derslerde devamsızlık zorunluluğu var mı?

hrn332

Centipat
Daha fazla  
Üniversite 1. sınıfı bitirdim, sadece bir dersin sınavından kaldım. Bütünlemeden de geçemezsem, diğer dönem o dersi alttan alacağım. Derslere katılma zorunluluğum var mı yoksa sadece sınavlarına girmem yeterli mi? Devamsızlıktan kalınca katılmak zorunlu diye biliyorum.

Üniversite 1. sınıfı bitirdim, sadece bir dersin sınavından kaldım. Bütünlemeden de geçemezsem, diğer dönem o dersi alttan alacağım. Derslere katılma zorunluluğum var mı yoksa sadece sınavlarına girmem yeterli mi? Devamsızlıktan kalınca katılmak zorunlu diye biliyorum.
Yönetmeliğinizde yazdığını düşünüyorum. Bir dersin devam koşulunu sağlayıp başarısız olduysanız eğer dersi ikinci alışınızda devam koşulu aranmaz.

Selam. Akademik personelim.

Devamsızlıktan kalma ve başarısızlıktan kalma kodları farklıdır. Öğrenci başarısızlıktan kalmış ama derse devam etmişse gelecek yıl derse devam zorunluluğu olmaz. Yine de öğrenci yönetmeliğinizden teyit etmekte ve girilen kodu dikkatli incelemekte yarar var.

Edit: Alttaki arkadaşın lab dersiyle ilgili söylediği konu da önemli. Ben sosyal bilimci olduğum için o konuda net bir şey söyleyemiyorum. Tekrar devam gerekebilir o durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı