Çözüldü Üniversitede çan sistemi ile sınıf geçilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar uzatmak istemiyorum. Güler misin ağlar mısın durumundayım. Vize notum 24 lakin sınıf ortalaması 39 biz şimdi bölüm olarak FF mi alacağız? :D Yoksa çan eğrisine göre FF dışında bir not alabiliyor muyuz mesela 39 alsaydım geçecek miydim?

Çözüm
Merhaba arkadaşlar uzatmak istemiyorum. Güler misin ağlar mısın durumundayım. Vize notum 24 lakin sınıf ortalaması 39 biz şimdi bölüm olarak FF mi alacağız? :D Yoksa çan eğrisine göre FF dışında bir not alabiliyor muyuz mesela 39 alsaydım geçecek miydim?
Normalde ortalama CC olarak hesaplanıyor diye biliyorum. Tabii ki genelde 35 barajı oluyor eğer barajın altında kalınırsa zaten geçme durumu olmuyor. Dolayısıyla okula göre değişir standart yoktur bu işte.
Normalde ortalama CC olarak hesaplanıyor diye biliyorum. Tabii ki genelde 35 barajı oluyor eğer barajın altında kalınırsa zaten geçme durumu olmuyor. Dolayısıyla okula göre değişir standart yoktur bu işte.

Çözüm

Anladım teşekkürler yanıt için hayırlısı olsun ne yapalım :)

Tabii ki ortalama 39 demek, örneğin bir 70 bir de 8 alan iki kişinin ortalaması demek. Yani ortalama 39 diye bölümde herkes 39 almış da olmuyor ki herkes ff olsun. 😀

Onu şaka mayetinde demiştim yahu :D ama şaka da olsa gerçeğe yakın bir veri. Ortalaması 39 olan dersten kalan sayısı çoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversiteden üniversiteye göre değişkenlik gösterir. Evet, üniversiteler çan eğrisi sistemi uygulayabiliyor ama bazılarının şartları olabiliyor. Örneğin, çan eğrisi notunun altında kalmamak ve finalde belli bir notu almak gibi kuralları olabiliyor. Vize notunuza göre kalmazsınız, önemli olan final notu da vize notunuzun da belli bir etkisi olduğu için ve vizenin tekrarı yapılmadığından vize sınavları bana göre daha önemlidir, finalin bütünlemesi yapılıyor ancak vizenin bütünlemesi yapılmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı