Üniversitede dersten kalınca ne olur?

ligin

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 yılık muhasebe ve vergi uygulamaları okuyorum bu sene 1. sınıftım fakat 2. dönem bazı sebeplerden dolayı okula gitmedim fakat devamsızlıktan kalmamışım, sınavlara girmediğim için kalmış mı sayılıyorum? Ya da 2. sene alttan mı alacağım?

Alttan alırsın seneye. Ama muhakkak ver yoksa okulun uzar. Çünkü güz dönemi dersini baharda alamazsın. Kredine dikkat et alttan aldığın dersler alman gerekenmin krediye eklenir onları hariç olarak düşün yani 30 kredi alman gerekiyorsa ve 1 dersten alttan kaldıysan diğer dönem 34 kredi 30+4(kaldığın ders) olarak alman gerek.

Arkadaşlar 2 yılık muhasebe ve vergi uygulamaları okuyorum bu sene 1. sınıftım fakat 2. dönem bazı sebeplerden dolayı okula gitmedim fakat devamsızlıktan kalmamışım, sınavlara girmediğim için kalmış mı sayılıyorum? Ya da 2. sene alttan mı alacağım?
2. sene alttan derslerini alıyorsun 2. sene sonunda hem alttan hem o dönemdeki dersleri veremezsen dönem uzuyor yani okulun uzamış oluyor.

2. sene güz döneminde alttan alacaksın.

Hocam peki 2. sınıfa geçmiş sayılacak mıyım? Bütünleme sınavlarına girmek için okulun sistemine baktığımda bütünleme sınavına ders ekleyemiyordum bu yüzden de giremedim bütünlemelere, sebebi iste hiçbir sınava girmemiş olmam büyük ihtimalle okuduğum okul Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler

Üniversitede sınıfta kalmak yoktur, o yüzden 2. sınıfa geçeceksin. Ancak dersten kalmak diye bir şey olduğu için bir sonraki sene o dönem içinde zorunlu ders olarak geçen sene kaldığın dersleri 2. sınıfın derslerinin yanında seçmen gerekecek. Bu da senin yükünü arttıracak. Bir dönem içerisinde bir derse 4 defa girmeme hakkın var. 5. defa girmediğin zaman devamsızlıktan kalıyorsun. Peki devamsızlıktan kalmadığını nasıl anladın? Çünkü devamsızlıktan kaldığın zaman seneye o derslere de girmen gerekecek. Düşük nottan kaldığın zaman derslere devam zorunluluğu olmuyor. Böyle bir fark var.

Hocam peki 2. sınıfa geçmiş sayılacak mıyım? Bütünleme sınavlarına girmek için okulun sistemine baktığımda bütünleme sınavına ders ekleyemiyordum bu yüzden de giremedim bütünlemelere, sebebi iste hiçbir sınava girmemiş olmam büyük ihtimalle okuduğum okul Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler
Vizelere de girmesiğiniz için bütünlemelere girebilseniz dahi hepsinden 100 almanız lazım yoksa geçemezsiniz -tabi üniversite yönetmeliğine göre final yüzdesi geçme notu ise.- o yüzden siz 2. sınıfa geçiyorsunuz fakat alttan dersleriniz olacağı için 2. sınıfın 2. döneminde zorunlu dersleri ve alttan dersleri alacaksınız.

Tüm alttan derslerinizi alamazsınız büyük ihtimal krediniz yetmez. Bu yüzden de okulunuz 1 yıl uzayacak. Yönetmeliğinize bakın -bu konuda pek bilgim yok- eğer seneye 3 tane ders kalırsa belki üç ders sınavlarından geçebilirsiniz.

Peki devamsızlıktan kalmadığını nasıl anladın?
Devamsızlıktan kaldığınızda transkripte DK yazar. "Devamsızlıktan Kaldı" anlamında. Bizim üniversite öyle idi. Büyük ihtimal arkadaşınki de öyledir.

Bizim üniversitede vizeye girmeyince finale de giremiyordun vizeye girsen bile finale girmezsen kalırsın zaten direk çoğu üniversitede de böyle olması lazım değilse de zaten finalden 100 falan alman lazım geçmek için. Ve belli bir dersten kalınca dönem tekrarı yapılıyordu mesela 7 dersin 4'ünden kaldın diğer 3 dersi geçsen bile 7 dersi tekrardan alıyorsun ve yeni ders alamıyorsun zaten alsan bile hem AKTS yetmez hem de yapamazsın zaten o kadar dersi aynı andan. Sizde nasıl bilmiyorum ama çoğu üniversitede böyle olması lazım.

Üniversitede sınıfta kalmak yoktur, o yüzden 2. sınıfa geçeceksin. Ancak dersten kalmak diye bir şey olduğu için bir sonraki sene o dönem içinde zorunlu ders olarak geçen sene kaldığın dersleri 2. sınıfın derslerinin yanında seçmen gerekecek. Bu da senin yükünü arttıracak. Bir dönem içerisinde bir derse 4 defa girmeme hakkın var. 5. defa girmediğin zaman devamsızlıktan kalıyorsun. Peki devamsızlıktan kalmadığını nasıl anladın? Çünkü devamsızlıktan kaldığın zaman seneye o derslere de girmen gerekecek. Düşük nottan kaldığın zaman derslere devam zorunluluğu olmuyor. Böyle bir fark var.

Kredim yetmese bile 2. sınıfa geçebiliyor muyum?

Kredim yetmese bile 2. sınıfa geçebiliyor muyum?

Sınıf geçmenin kredi ile alakası yok. Okulu bitirmek kredi ile alakalıdır. Dersleri geçmek kredi kazandırır. Geçemezsen kredi alamazsın. Sınıfı her türlü geçiyorsun. Yani lise gibi değil. Sınıf tekrarı yok. Bu yüzden sınıfı geçmek önemli değil. Önemli olan dersleri geçebilmek. Geçemediğin her ders bir sonraki sene sana fazladan yük oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı