Arkadaşlar 2 yılık muhasebe ve vergi uygulamaları okuyorum bu sene 1. sınıftım fakat 2. dönem bazı sebeplerden dolayı okula gitmedim fakat devamsızlıktan kalmamışım, sınavlara girmediğim için kalmış mı sayılıyorum? Ya da 2. sene alttan mı alacağım?
2. sene alttan derslerini alıyorsun 2. sene sonunda hem alttan hem o dönemdeki dersleri veremezsen dönem uzuyor yani okulun uzamış oluyor.Arkadaşlar 2 yılık muhasebe ve vergi uygulamaları okuyorum bu sene 1. sınıftım fakat 2. dönem bazı sebeplerden dolayı okula gitmedim fakat devamsızlıktan kalmamışım, sınavlara girmediğim için kalmış mı sayılıyorum? Ya da 2. sene alttan mı alacağım?
2. sene güz döneminde alttan alacaksın.
Vizelere de girmesiğiniz için bütünlemelere girebilseniz dahi hepsinden 100 almanız lazım yoksa geçemezsiniz -tabi üniversite yönetmeliğine göre final yüzdesi geçme notu ise.- o yüzden siz 2. sınıfa geçiyorsunuz fakat alttan dersleriniz olacağı için 2. sınıfın 2. döneminde zorunlu dersleri ve alttan dersleri alacaksınız.Hocam peki 2. sınıfa geçmiş sayılacak mıyım? Bütünleme sınavlarına girmek için okulun sistemine baktığımda bütünleme sınavına ders ekleyemiyordum bu yüzden de giremedim bütünlemelere, sebebi iste hiçbir sınava girmemiş olmam büyük ihtimalle okuduğum okul Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler
Devamsızlıktan kaldığınızda transkripte DK yazar. "Devamsızlıktan Kaldı" anlamında. Bizim üniversite öyle idi. Büyük ihtimal arkadaşınki de öyledir.Peki devamsızlıktan kalmadığını nasıl anladın?
Üniversitede sınıfta kalmak yoktur, o yüzden 2. sınıfa geçeceksin. Ancak dersten kalmak diye bir şey olduğu için bir sonraki sene o dönem içinde zorunlu ders olarak geçen sene kaldığın dersleri 2. sınıfın derslerinin yanında seçmen gerekecek. Bu da senin yükünü arttıracak. Bir dönem içerisinde bir derse 4 defa girmeme hakkın var. 5. defa girmediğin zaman devamsızlıktan kalıyorsun. Peki devamsızlıktan kalmadığını nasıl anladın? Çünkü devamsızlıktan kaldığın zaman seneye o derslere de girmen gerekecek. Düşük nottan kaldığın zaman derslere devam zorunluluğu olmuyor. Böyle bir fark var.
Kredim yetmese bile 2. sınıfa geçebiliyor muyum?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.