Üniversitede DGS mi daha kolay yoksa yatay geçiş mi?

KeremCo

Hectopat
Şimdi, ben 4 senelik kimya okumayı düşünüyorum yatay geçiş ile mi kimya daha kolay gelir yoksa dikey geçişle makine ya da bilgisayar programcılığı okuyup (2 senelik) 4'e tamamlamak mı? Ve yatay geçişi farklı bir üniversitede değil okuduğum üniversitenin kimya bölümünden kimya mühendisliğine geçiş yapmak için kullanacağım.

Öncelikle dgs'ye arkanızı yaslamanızı tavsiye etmem sıkıntılı bir sınav kontejan 1-2 kişi olur ve giremezseniz sorun olabilir. İkincisi dikey geçişle herhangi bir bölümden herhangi bir bölüme geçemezsiniz. Yönetmelikte yazan programlara göre tercih yapın. Pc programcılığı okuyan bilgisayar mühendisliği seçebilir mesela ama kimya mühendisliği seçemez gibi.

Şimdi, ben 4 senelik kimya okumayı düşünüyorum yatay geçiş ile mi kimya daha kolay gelir yoksa dikey geçişle makine ya da bilgisayar programcılığı okuyup (2 senelik) 4'e tamamlamak mı? Ve yatay geçişi farklı bir üniversitede değil okuduğum üniversitenin kimya bölümünden kimya mühendisliğine geçiş yapmak için kullanacağım.
İkisininde kendisine göre zorluğu var DGS 'den bilgisayar mühendisliğine geçişte oldukça az kişi alınıyor, yatay geçişte 2 şekilde geçiliyor diye biliyorum biri yüksek not ortalamasıyla...

DGS benim bildiğim gerçekten zor matematik soruları içeren bir sınav. Öyle değilse de yanlışım olabilir kusura bakmayın. Ancak felsefe öğretmenim üniversitede DGS ile geçiş yaparken matematik sorularının baya bir zor falan olduğunu söylemişti.
Ben en son baktığımda tyt seviyesinde temel matematik soruları vardı, isteyen herkes yapabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı