Katalonyayaslm
Centipat
İyi pazarlar bu sene sınava gireceğim, üniversitemde Erasmus var, yapıp Avrupa'ya gidince vatandaşlık veriyorlar mı yoksa salt eğitim amaçlı mı bunlar?
Salt eğitim, iltica edersen orası ayrı.
Hayır vatandaşlık vermezler. size kısa süreli eğitim vizesi verilecek, kalış ayı programa göre değişebilir, kaçak kalıp ileride başvurmanız ayrı konu. yada üniversite kovalayıp resmi bir şekilde o taraflarada geçebilirisiniz o durumda size D tipi uzun süreli vize verilir. Polonyada birçok sistem mevcut böyle.İyi pazarlar bu sene sınava gireceğim, üniversitemde Erasmus var, yapıp Avrupa'ya gidince vatandaşlık veriyorlar mı yoksa salt eğitim amaçlı mı bunlar?
Salt eğitim hocam Avrupa ülkelerinde uzun süre kalsan bile en fazla oturma izni alıyorsun vatandaşlık almak zor bir süreç senden çok fazla şart istiyorlar.
Ülkeler genelde eğitim vizesi alınca vatandaşlık için gerekli oturma süresinden saymıyor. Zaten Erasmus/Exchange maksimum 1 yıl ve yetersiz süre.
Hayır vatandaşlık vermezler. Size kısa süreli eğitim vizesi verilecek, kalış ayı programa göre değişebilir, kaçak kalıp ileride başvurmanız ayrı konu. Ya da üniversite kovalayıp resmi bir şekilde o taraflarada geçebilirisiniz o durumda size D tipi uzun süreli vize verilir. Polonya'da birçok sistem mevcut böyle.
Keşke ama Polonyada erasmus yaparsanız, orada imkanlara daha yüksek 2 yıl çalışma izni çıkabiliyor bazı durumlarda. tam sürece hakim değilim ama yapıp kalan arkadaşlarım var. ciddi düşünüyorsanız bilgi alabilirim sizin için.Oturma izni ile mümkün mü bu uzun süre orada kalsan?
Anladım teşekkürler, keşke bunları düşünmesek.
Keşke ama Polonya'da Erasmus yaparsanız, orada imkanlara daha yüksek 2 yıl çalışma izni çıkabiliyor bazı durumlarda. Tam sürece hakim değilim ama yapıp kalan arkadaşlarım var. Ciddi düşünüyorsanız bilgi alabilirim sizin için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.