Üniversitede hangi bölümü okumalıyım?

Var hocam benim deneyimlediğim.
Ne gibi durumlarda var onu da açıklarsanız güzel olur. İş hayatı için arkadaş zaten 2 dükkan var iş derdim yok demiş. Sosyal ortamlar için üniversitede mezunu olmadığı için laf edilir vs derseniz de maddiyatı iyi olduğu sürece kimse takılmaz bile. Ben de alaylı yazılımcıyım mesela şirkette kimse takılmıyor kendi alanım için konuşursam özel şirketlerin çoğunda üniversite mezunu olmayan yazılımcılar var kendini geliştirenler.

Ne gibi durumlarda var onu da açıklarsanız güzel olur. İş hayatı için arkadaş zaten 2 dükkan var iş derdim yok demiş. Sosyal ortamlar için üniversitede mezunu olmadığı için laf edilir vs derseniz de maddiyatı iyi olduğu sürece kimse takılmaz bile. Ben de alaylı yazılımcıyım mesela şirkette kimse takılmıyor kendi alanım için konuşursam özel şirketlerin çoğunda üniversite mezunu olmayan yazılımcılar var kendini geliştirenler.
Hocam bu arkadaş için gerek yok normalde olduğunu düşünüyorum. Bende Makine Mühendisliği öğrencisiyim. Yazılım Mühendisliği için dedikleriniz doğru olabilir ama bizim bölüm için değil. Örnek olarak yetenkli isen AutoCad çizimleridne Solid vs öğrenciyken 3 yada 4. sınıf olması lazım 1 Ayda 300k 400k ya yakın bir katalog oluşturma işi gelmişti arkadaşa 1 ayda bitirdi aldı. Evet uyduruk bir bölüm okumaya değmez fakat belirli bölümlerde kendini geliştirirsen iş her zaman var. Bu dediğim de ortalama altı sayılabilecek bir üniversitedeyim.

Hocam bu arkadaş için gerek yok normalde olduğunu düşünüyorum. Bende Makine Mühendisliği öğrencisiyim. Yazılım Mühendisliği için dedikleriniz doğru olabilir ama bizim bölüm için değil. Örnek olarak yetenkli isen AutoCad çizimleridne Solid vs öğrenciyken 3 yada 4. sınıf olması lazım 1 Ayda 300k 400k ya yakın bir katalog oluşturma işi gelmişti arkadaşa 1 ayda bitirdi aldı. Evet uyduruk bir bölüm okumaya değmez fakat belirli bölümlerde kendini geliştirirsen iş her zaman var.
Yani dediğiniz gibi ben bu arkadaş için söylüyorum zaten. Yoksa ailesinden şanslı olmayan ve yazılım, grafikerlik,editörlük gibi alanlarda kendini geliştirmemiş vs herhangi birinin üniversite okuması zaten şart.

Yani dediğiniz gibi ben bu arkadaş için söylüyorum zaten. Yoksa ailesinden şanslı olmayan ve yazılım, grafikerlik,editörlük gibi alanlarda kendini geliştirmemiş vs herhangi birinin üniversite okuması zaten şart.
Çok yanlış anlamışım hocam kusuruma bakmayın lütfen.

Çok yanlış anlamışım hocam kusuruma bakmayın lütfen.
Estağfurullah hocam ne kusuru sıkıntı yok. Konu sahibine dönecek olursam ben mesela inşaat mühendisliği okurken 3.sınıfta karşıma bir şans çıktı yazılımla alakalı zaten küçüklüğümden beri meraklıydım uğraşıyordum. Önce okulu dondurdum bu şansı değerlendirmek istedim olursa olur olmazsa devam ederim diyerek. Baktım bu alanda ilerliyorum okulu bırakıp burdan ilerledim. Siz de babanızın işi için böyle bir deneme sürecine bakabilirsiniz.

Üniverste okumakla okumamak arasında sürekli düşünüyorum. Şu an maddi durumumuz gayet iyi, babamın iki dükkanı var biri toptan biri parekende. Lise biter bitmez işim hazır kısaca, iş bulmaya ihtiyacım yok. Derslerim fazla iyi değil, denemelerde puanım genelde 230-260 arası. Sizce üniversite okuyayım mı, okursam hangi bölümü okuyayım? Şu an aklımda ticari babamın işini geliştirebilecek bir bölüm okuma düşüncesi var ama bu puanlara hangi bölümler gelir bilmiyorum ticari bölüm tavsiyesi.
En mantıklısı kendi şehrinde işletme veya iktisat okumak olur çünkü bi yandan hem babanın işiyle uğraşırsın hemde bu bölümler az da olsa sana birşeyler katar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı