Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Windows 11 Pro (24H2)
| R5 5600 | EVGA 3060 Ti FTW3 ULTRA | MSI B550M-PRO-HDV | Goodram IRDM Pro 24GB | Exceria G2 512GB + Exceria Plus G3 1TB + Toshiba 7200RPM 1TB | MSI A650BN 80+ Bronze | CORSAIR 500R
Lenovo R24e (Bayou F80) - Asus VP228HE - Gigabyte Aorus M2 - Aula S99 Retro - Gamenote H2002D - Gamesir Nova Lite
Honor 400 8/256GB
Güç girişleri standarttır hocam, aksi durumda komple set almak durumunda olurduk. Gidip DDR3 anakart bile kullanabilirsiniz.Psu kısmını söylediğiniz iyi oldu onu da netleştirmek için sormak istiyorum şuanda B450M S2H kullanıyorum almak istediğim anakart B850M-K sanırsam güç girişleri tamamen aynı Cpu ve kasa fanı alsam bile ekstra bir kablo vb lazım olmaz herhalde değil mi? Yeni anakartın üstünde 1 2 pin tarzı birşeyler de var da.
Kasa fanları Molex kullanıyor genellikle, PSU içinden çıkıyor oda. Cpu fanı ise dediğim gibi kendi kablosu var ve anakarta takılıyor. İşlemcinin bulunduğu bölgede "CPU Fan" diye geçer yuvası.
Fazladan pin görmedim şahsen. 8 pin CPU ve anakart kablosunu takınca PSU kısmı bitiyor, geri kalanlarda komple aynı. Standart hepsi.
Tek kuleli soğutucuların çoğu RAM'e baskı yapmıyor. Genede santimlere dikkat ederseniz nereye doğru uzanacağını görebilirsiniz.Bu arada eğer alabilirsem bu anakart işlemciye CL38 6000 mhz bir ram almayı düşünüyorum sizce nasıl olur 4070 S ile kullanacağım. Bir de bu önerdiğiniz soğutucular ram slotunu bloklar mı kendi bilgisayarımda şuanda ramlere dokunamıyorum bile soğutucu yüzünden.
RAM fiyatları çok absürt olduğu için her türlü 2.el öneririm. Birde DDR5 RAM'ler aynı olması lazım komple, yoksa beğenmemezlik yapabiliyorlar. "Hızı, gecikmesi aynı..." muhabbeti pek işe yaramıyor.
Komplike durum.