Üniversitede her gün ders var mı?

sametbzkt

Decapat
Daha fazla  
Marmara Üniversitesi'nde hemşirelik kazandım. YouTube'dan araştırma amaçlı 1 video izledim ve videodaki kişinin dediğine göre haftanın 6 günü akşama kadar ders var sürekli. Her gün derste çekilmez. Bir de sürekli stajlar varmış, dersler diğer üniversitelere göre zor ve fazlaymış. Orada okuyan biri varsa cidden böyle mi? Ek olarak sıralamam İstanbul üniversitesine yetiyor. Oraya yine hemşireliğe geçiş yapabilir miyim? Yapabilirsem nasıl yapacağım?

Önceki yıllara ait ders programlarına buradan ulaşabilirsiniz. Üniversiteden üniversiteye ve bölümden bölüme programlar değişiklik gösterebiliyor. Mesela Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği 1.sınıf öğrencileri 1.dönem 4 gün iken 2.dönem 3 gün ders işliyorlar.

Marmara hemşirelik 2023-2024 programına baktığımda her gün ders olduğunu görebiliyorum. Kaldı ki Marmara Üniversitesi gibi bir yerde rahatça okumayı beklemek bence mantıklı olmaz. Geçiş konusunda yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmediğimden yorum yapmayacağım.

Önceki yıllara ait ders programlarına buradan ulaşabilirsiniz. Üniversiteden üniversiteye ve bölümden bölüme programlar değişiklik gösterebiliyor. Mesela Dicle Üniversitesi diş hekimliği 1.sınıf öğrencileri 1.dönem 4 gün iken 2.dönem 3 gün ders işliyorlar.

Marmara hemşirelik 2023-2024 programına baktığımda her gün ders olduğunu görebiliyorum. Kaldı ki Marmara Üniversitesi gibi bir yerde rahatça okumayı beklemek bence mantıklı olmaz. Geçiş konusunda yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmediğimden yorum yapmayacağım.

Teşekkürler. Geçiş yapabilirsem İstanbul Üniversitesi ne yerleşmeyi düşünüyorum ama geçiş için benim de bilgim yok.

Bölümden bölüme göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin bazıları 3 gün okula gidiyorken bazıları da haftanın 5 günü okula gidebiliyor. Bölümünüzün ders programının yayınlanmasını bekleyeceksiniz, o zaman net cevap alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı