Üniversitede kaç kere sınıf tekrar hakkı var?

7 sene yaziyor ama mesela ben 7 kere birinci sınıfı tekrar edebiliyor muyum bu durumda.

Ortalama 1.80 altı olunca sınıf tekrarı oluyor.
Yani ben 7 kere birinci sınıfı okuyabilir miym.

Yani 7 kere birinci sınıfı tekrsr edebilir miyim?

Hayır toplam 7 senede bitireceksiniz. Üniversitede zaten sınıf tekrarı diye bir şey yoktur, her ders ayrı ayrı hesaplanır. Belirli bir kredi sayısına ulaşınca mezun olursunuz. Tüm bu kredi miktarını toplam 7 sene yani 14 dönemde vermeniz bekleniyor.

Türkiye'de de lisanstan belli bir süre içerisinde mezun olmanız gerekiyor. Hangi senede kaldığınız çok önemli değil ama birinci sınıfta 4-5 defa kalırsanız mezun olamazsınız. 7 senede mezun olacak kadar kredi alamazsınız.
ben zaten iki bölüm okuyorum ilk kayıt olduğum bölümden kaydoldum yurda kaydım silinirse yurttsn atıcsklar :(

Hayır toplam 7 senede bitireceksiniz. Üniversitede zaten sınıf tekrarı diye bir şey yoktur, her ders ayrı ayrı hesaplanır. Belirli bir kredi sayısına ulaşınca mezun olursunuz. Tüm bu kredi miktarını toplam 7 sene yani 14 dönemde vermeniz bekleniyor.
ben zaten iki bölüm okuyorum ilk kayıt olduğum bölümden kaydoldum yurda kaydım silinirse yurttsn atıcsklar :( yani birinci sınıfta en az 4 kere kalma hakkımın olmasi lazım yoksa yurttan atılırım diğer bölümğ bitiremeden

Ben zaten iki bölüm okuyorum ilk kayıt olduğum bölümden kaydoldum yurda kaydım silinirse yurttsn atıcsklar :(

Ben zaten iki bölüm okuyorum ilk kayıt olduğum bölümden kaydoldum yurda kaydım silinirse yurttsn atıcsklar :( yani birinci sınıfta en az 4 kere kalma hakkımın olmasi lazım yoksa yurttan atılırım diğer bölümğ bitiremeden.

Tekrar söylüyorum, toplam 7 sene içerisinde mezun olmanız beklenir aksi takdirde ilişiğiniz kesilir. Teknik olarak okulu bitirmek gibi bir derdiniz yoksa 7 sene sınıfta kalabilirsiniz ama mezun olmanız imkansız olur. Yani teoride 4 kere kalabilirsiniz.

7. seneden sonra dilekçe verip 8'e uzatabiliyorsun (en azından benim üniversitemde böyle), 8. yılda da direkt derslerden geçiriyorlar artık.

Üniversiteye göre değişmekle beraber mezuniyete belirli bir kredinin altında kalmışsa ek dönem hakkı veriliyor. Ama 1. sınıfta 4 kere kalacak kadar başarısız bir öğrenciyi kurtarmaz elbette.

Üniversiteye göre değişmekle beraber mezuniyete belirli bir kredinin altında kalmışsa ek dönem hakkı veriliyor. Ama 1. sınıfta 4 kere kalacak kadar başarısız bir öğrenciyi kurtarmaz elbette.
zaten ilk kaydolduğum bölümden mezun olmicağım için sorun yok sadece yurttan atılmamam için bi 4 sene kaydımı silmesinler yeter

Zaten ilk kaydolduğum bölümden mezun olmicağım için sorun yok sadece yurttan atılmamam için bir 4 sene kaydımı silmesinler yeter.

Kayıt olduğunuz dönemden itibaren toplam 14 dönem yani 7 sene hakkınız var, dolmadan kimse kaydınızı silmez. Fakültenin 4 senelik olduğunu farz ediyorum, eğer 2 senelik ise bu süre 7 değil 4 sene olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı