Üniversitede kalmak mı bırakmak mı?

cachu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben İstanbul'da bir üniversiteye kayıt oldum uzak mesafem 2-3 saat. Bu beni gerçekten baydı. Yapabilirim sandım ama dayanamıyorum artık. Liseyi de aynı böyle 2 saat mesafede okumuştum, sınavlara da giremez oldum bunalıma girdim bayağı bir zayıfım var. Toplamda 12-13 dersten kaldım diyebilirim. Kafam çok karışık. Bıraksam mı ne yapsam bilmiyorum. Ücretli bir üniversite bir de. O da geriyor beni. Ne yapmamı önerirsiniz? Arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi fikrimi yazayım, bırak ve imkanın varsa arkana bakmadan yurtdışına gitmeye çalış yasal yollardan😩, gidemiyorsan geleceğe yönelik bir meslek öğren, el becerilerini geliştir.

Son düzenleme:
Herkes üniversite okuyacak diye bir kaide yok. Paralı okulmuş zaten. Ona vereceğin para ile iş kurarsın kendine.

Bölüm istediğiniz bir bölüm, ilginiz olan bir bölümse bırakmaktan ziyade dondurabilirsiniz 1 yıl, onun dışında olmasa da olur dediğiniz bir bölümse ailenizle de fikir alışverişi yapıp isteğiniz neyse onu yapın diyebilirim.

Merhaba @cachu. Eğer İstanbul Esenyurt Üniversitesi size 2-3 saat mesafedeyse İstanbul Topkapı Üniversitesinde aynı bölüm size daha yakın olabilir ama tam burslusunu kazanmak istiyorsanız YKS'ye hazırlanabilirsiniz. Vakıf üniversitelerinin yanı sıra devlet üniversitelerinde 2 yıllık benzer bir bölüm kazanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı (gerçi o üniversite de size uzak sanırım) güzel bir TYT sıralaması ile öğrenci alıyor. Belki YKS'ye bu sene de girmişsinizdir, o kısmı bilmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı