Üniversitede sınavdan kalmak

DEÜ yönetmeliğine göre devamsızlıktan kalmadığın bir dersi tekrar alıyorsan devam zorunluluğu yoktur ancak laboratuvar gibi uygulama kısımları mevcutsa onlara katılım mecburidir.
Ek olarak ders bağıl derslerden biriyse sınıfı 3.5 ortalama geçsen bile o dersin devam niteliğindeki dersleri alamazsın. Yaz okulunda açılıyorsa alıp dersi geçebilirsin veya memlekete döneceksen oradaki üniversitenin o dersi sizin üniversitede sayılıyorsa oradan da alıp verebilirsin.
Vizelere girmek asla bir zorunluluk değil final sınavı yönetmelik gereği %50'nin altında olamaz. Özel ders koşulları mevcutsa mesela 2 vize, laboratuvar ve final gibi o zaman %40'a kadar indirebiliyorlar onu da yılın başında öğretim görevlisi okulun ders kataloğuna bunu işlemek zorundadır.
En son 2020 yılında incelemiştim. Değişiklik olmuş olabilir.

Arkadaşlara sordum sadece sınavlara gireceksin, derse gitmene gerek yok dediler.
Benim ve tanıdıklarımın hiç birinde böyle olmadı bilemiyorum.
Finallerden sonra bütünlemeyle belki kurtarabilirsin. Kurtaramazsan tekrar derse girmeyeceksin. Sadece o dersten kaldıysan sene sonunda tek ders sınavıyla dersi geçebilirsin. Tek derste de geçemezsen iş yaz okuluna kadar gidebilir.
Tek ders sınavı mezuniyet durumunda sadece F olan bir dersin varsa girebildiğin bir sınav. Mezuniyet şartını sağlayamazsan giremezsin. Kendim girdim ordan biliyorum.😂 Girebilmek için ilk önce yaz okulunda staj alıp onu verdikten sonra mezuniyet önünde tek bir ders engel olduğu için girebilmiştim.

Ya da en azından şöyle diyim bilgi üniversitesi için bu dediklerim geçerli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı