Üniversitede kopyadan yakalandıktan sonra ne yapılmalı?

Nesnel.

Konuyu açan eleman yakalanmasaydı hayatı boyunca hep kopya çekerdi. Veya ona göz yuman biri olsaydı da havalanırdı.

Sicile işleme gibi bir durum yok bende üniversitedeyken kopya çekmiştim aynı şekilde yakalanma gibi bir durumum olmuştu, sadece sınavdan kalıyorsun sicile işleme gibi bir durum yok.

Merak etmeyin, genellikle o kişi aynı hatayı illaki tekrarlıyor ve bu sefer savunamadan cezayı alıyor. Liseden yeni çıkmış, ne yazık ki eğitim seviyesi üniversiteye yeterli olmayan kişilerde ilk kabahatlerinde ipi çektiğiniz zaman elinizde öğrenci kalmıyor.
Dersten bırakıp, ileri ceza vermediğiniz öğrencilerin bir kısmı yaptıklarından gerçekten pişman olup davranış değiştiriyor. 15 yıldır öğrenci yetiştiriyorum, şu ana kadar onlarca öğrencide hataya göz yumdum, 2 tanesi hariç hepsinde aynı sorun bir daha tekrarlanmadı. Ama ne yaparsam yapayım o 2 taneyi ıslah edemedim, ne kadar ağlasalar da grubumla, laboratuvarımla ilişiğini kestim.

Sicile işleme gibi bir durum yok bende üniversitedeyken kopya çekmiştim aynı şekilde yakalanma gibi bir durumum olmuştu, sadece sınavdan kalıyorsun sicile işleme gibi bir durum yok.
Sizde de istisna olmuş. Normalde üniversitede kopya, eğer süreç eksiksiz ilerletilirse en sonunda senato kararıyla sicile işlenir. Genelde ara basamaklardan birinde af çıkıyor ama bazı durumlarda ise çıkmıyor. Bu tamamen üniversitenin kurumsal kimliğine bağlı.

Haklısınız bu arada kopya çeken birisinin üniversitede işi ne Allah aşkına?

Ben hakyemesem başkaları hak yemeye devam etmeyecek mi? Lütfen bu devirde masum olmaya çalışmayın.
Su taşıyan karıncanın öyküsünü bilmiyorsun galiba. Ayrıca bu nasıl bir zihniyet böyle? Başkaları yapıyor diye sen de yapacaksın yani. Gerçekten acınası değil mi? He masum olmadığımı düşünüyorsan bu hayatımda bir kez bile birinin rızkına göz dikmedim, haksızlık etmedim ve bir kez dahi kopya çekmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…