Üniversitede kopyadan yakalandıktan sonra ne yapılmalı?

Hocam ben böyle bir olay yaşayan görmedim de çok laubalilik gördüm. Proje son teslim yarın diyor adam yarın geliyor ya hocam şöyleydi böyleydi, tamam arkadaşlar 1 hafta uzattık diyor. E zamanında yetiştirenlerin hakkını yiyosun? Dolayısıyla bu zihniyetlerin bir ceza vereceğini düşünmüyorum en fazla dersten bırakırlar.

Türkiyede hiçbir alanda ceza sistemi yok. Bana aksini de kimse inandıramaz. Ne derseniz diyin. Ceza dediğin caydırıcı olur ki o olayın yapılmasını engellesin. Adam keseni 2 gün tutup salıyorlar, 27 suç kayıtlı herif sokakta dolaşıyor. Yanlış araç park edene bir şey yok, yere çöp atana bir şey yok vs. Vs. Ben size 100 tane böyle örnek sayarım.
Dolayısıyla hiçbir suçun karşılığında kayda değer ceza alınacağına inandıramaz beni kimse. Anca böyle göstermelik verirler.
Nesnel.

@UmutMelihAkyol bakın mesela hep böyle iyi niyetten kaynaklı hatalar oluyor. Polise bile yakalanıyosun tamam amirim özür dilerim falan diyosun ceza yazmıyor tamam bi daha yapma diyip yolluyor. 😂
Karşıdaki densiz de bu iyi niyeti suistimal ediyor ama burda suç onda değil. Ona müsamaha gösterenlerde.
Konuyu açan eleman yakalanmasaydı hayatı boyunca hep kopya çekerdi. Veya ona göz yuman biri olsaydı da havalanırdı.

Sicile işleme gibi bir durum yok bende üniversitedeyken kopya çekmiştim aynı şekilde yakalanma gibi bir durumum olmuştu, sadece sınavdan kalıyorsun sicile işleme gibi bir durum yok.

@UmutMelihAkyol bakın mesela hep böyle iyi niyetten kaynaklı hatalar oluyor. Polise bile yakalanıyosun tamam amirim özür dilerim falan diyosun ceza yazmıyor tamam bi daha yapma diyip yolluyor. 😂
Karşıdaki densiz de bu iyi niyeti suistimal ediyor ama burda suç onda değil. Ona müsamaha gösterenlerde.
Merak etmeyin, genellikle o kişi aynı hatayı illaki tekrarlıyor ve bu sefer savunamadan cezayı alıyor. Liseden yeni çıkmış, ne yazık ki eğitim seviyesi üniversiteye yeterli olmayan kişilerde ilk kabahatlerinde ipi çektiğiniz zaman elinizde öğrenci kalmıyor.
Dersten bırakıp, ileri ceza vermediğiniz öğrencilerin bir kısmı yaptıklarından gerçekten pişman olup davranış değiştiriyor. 15 yıldır öğrenci yetiştiriyorum, şu ana kadar onlarca öğrencide hataya göz yumdum, 2 tanesi hariç hepsinde aynı sorun bir daha tekrarlanmadı. Ama ne yaparsam yapayım o 2 taneyi ıslah edemedim, ne kadar ağlasalar da grubumla, laboratuvarımla ilişiğini kestim.

Sicile işleme gibi bir durum yok bende üniversitedeyken kopya çekmiştim aynı şekilde yakalanma gibi bir durumum olmuştu, sadece sınavdan kalıyorsun sicile işleme gibi bir durum yok.
Sizde de istisna olmuş. Normalde üniversitede kopya, eğer süreç eksiksiz ilerletilirse en sonunda senato kararıyla sicile işlenir. Genelde ara basamaklardan birinde af çıkıyor ama bazı durumlarda ise çıkmıyor. Bu tamamen üniversitenin kurumsal kimliğine bağlı.

Ben hakyemesem başkaları hak yemeye devam etmeyecek mi? Lütfen bu devirde masum olmaya çalışmayın.
Su taşıyan karıncanın öyküsünü bilmiyorsun galiba. Ayrıca bu nasıl bir zihniyet böyle? Başkaları yapıyor diye sen de yapacaksın yani. Gerçekten acınası değil mi? He masum olmadığımı düşünüyorsan bu hayatımda bir kez bile birinin rızkına göz dikmedim, haksızlık etmedim ve bir kez dahi kopya çekmedim.

Ben hakyemesem başkaları hak yemeye devam etmeyecek mi? Lütfen bu devirde masum olmaya çalışmayın.
İstediğini yap beni ilgilendirmiyor ama bu bakış açısıyla rasyonelleştirme dostum. Çok saçma ve komik bir kafa yapısı. Yapıyorum evet sanane falan de daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı