Üniversitede Laptop vs Masaüstü

annihilator

Hectopat
Makaleler
2
Yurttan bozma bir pansiyon-otel tarzı bir yerde kalıyorum. Nezih bir yer sayılır. Dayalı döşeli gideri var gibi.
Benimle beraber aynı odada üç kişi daha kalıyor. Fakat ademoğlu ademoğludur.

Oyun oynamaya bayılıyorum ve bölümüm gereği NETcad ve AutoCAD kullanmam gerekiyor fakat laptop mu yoksa masaüstü mü kullansam daha iyi olur bilemiyorum.

Laptopta parça çalınma riski yok tabii kendisinin çalınmaması dışında fakat Masaüstünde de yer ve parça çalınma sıkıntısı olabileceğinden korkuyorum. Laptopların da ısınma sorunu ve masaüstüne nazaran performansı ortada. Ne yapmalıyım sizce?

Ortam da müsait olduğundan gönlüm performanslı bir masaüstünden yana.
Mezun olunca bölümüm ve işim gereği laptop lazım olacak fakat ona daha vakit var. 🙃

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bir gaming laptop tavsiye ederim hem oyun oynarsın hem de hocaların çeşitli sunumlar istediğinde kullanırsın. Yurtta kalıyorsan masaüstü almanı pek tavsiye etmem ama kendi evine taşınacaksan o zaman istediğini al.

İyi bir gaming laptop tavsiye ederim hem oyun oynarsın hem de hocaların çeşitli sunumlar istediğinde kullanırsın. Yurtta kalıyorsan masaüstü almanı pek tavsiye etmem ama kendi evine taşınacaksan o zaman istediğini al.
Öyle kyk yurdu gibi değil hocam kaldığım yer.
Laptoplardan pek haz etmiyorum ya kasar ya ısınır ya patlar diye.

Öğrenciyken çok konar göçer hayat yaşayabilirsin. Şahsen benim üniversite hayatım boyunca 6 farklı evde kaldım. Kiminde 1 ay kiminde 2 ay kiminde 2 yıl. Okula götürüp sunum yapmalarım cabası.
Öğrencilik bitip iş hayatına atıldığında zaten masaüstü toplarsın. Karar senin.

Tabii ki laptop şartlara göre mantıklı olan, ama sadece şartlara göre maalesef. Ben de üniversitedeyim ve masaüstü topladım. Eve çıktık tabii ki ondan rahatım ama 2 sene yurtta kaldım şansıma çok güvenebileceğim insanlardı, yurtta da içim rahat bırakabilirdim. Hem de uygun fiyata daha iyi performans sonuçta. İmzamdaki sistemi 3.200’e aldım. 3.200’e alacağım herhangi bir laptop bunun performansının yarısına bile yaklaşamayacaktı. O açıdan hiç pişman değilim. Şu an da memleketteyim, bilgisayarı taşımak istesem tabii ki taşıyabilirim yine bir şekilde ama uğraşmak istemedim. Zaten 2-3 hafta duracağım maksimum bir süre de ayrı kalabilirim, asosyalliğimden uzaklaşabilirim 😂 . Ben bu sıkıntıları bilerek topladım ve pişman da değilim. Sen de kendince +/- leri tart ona göre seçimini yap derim.

Tabii ki laptop şartlara göre mantıklı olan, ama sadece şartlara göre maalesef. Ben de üniversitedeyim ve masaüstü topladım. Eve çıktık tabii ki ondan rahatım ama 2 sene yurtta kaldım şansıma çok güvenebileceğim insanlardı, yurtta da içim rahat bırakabilirdim. Hem de uygun fiyata daha iyi performans sonuçta. İmzamdaki sistemi 3.200’e aldım. 3.200’e alacağım herhangi bir laptop bunun performansının yarısına bile yaklaşamayacaktı. O açıdan hiç pişman değilim. Şu an da memleketteyim, bilgisayarı taşımak istesem tabii ki taşıyabilirim yine bir şekilde ama uğraşmak istemedim. Zaten 2-3 hafta duracağım maksimum bir süre de ayrı kalabilirim, asosyalliğimden uzaklaşabilirim 😂 . Ben bu sıkıntıları bilerek topladım ve pişman da değilim. Sen de kendince +/- leri tart ona göre seçimini yap derim.
Bizdekiler güvenilir ve kanserojen insanlar. Höt deyince ağlıyorlar.

Öyle kyk yurdu gibi değil hocam kaldığım yer.
Laptoplardan pek haz etmiyorum ya kasar ya ısınır ya patlar diye.
Isınıp patlayan laptopu nerede duydun 😀. Benimde laptopum var ama dediğin kadar ısınmıyor. 85 derece oluyor en fazla. Oda laptoplar için normal. İyi bir gaming laptop alırsan ısınmaz oyun oynarsın rahatça.

Isınıp patlayan laptopu nerede duydun 😀. Benimde laptopum var ama dediğin kadar ısınmıyor. 85 derece oluyor en fazla. Oda laptoplar için normal. İyi bir gaming laptop alırsan ısınmaz oyun oynarsın rahatça.

Abi valla ne yapsam bilemedim ama ailemin de tarafı laptoptan yana.
Isınmayan demeyelim d aşırı ısınmayan içinde 1660Ti olan bir laptop bulunabilir mi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı