Üniversitede makale yazmak

Bu lisans sürecinde hoca ile araştırma yapmak istiyorum İngilizcem çok yeterli bir seviyede değil (Geliştireceğim) çok da önemli mi ?
İngilizce olmazsa olmaz. Türkiye'de değil İngilizce, Türkçe bile bilmeyen "akademisyenler" dolu, ben de arada kaynarım diyorsan ona sözüm yok, mutlaka kaynarsın. Fakat yaptığın işten tatmin almak, alanına bir şeyler katmak istiyorsan yabancı dil olmazsa olmaz. Bu arada arkadaşın dediği gibi, yöntem dersi lisansta veriliyor, bunlardan evvel o dersi alman gerekir. ARTEK diyorduk biz, sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri, teknikleri neyse işte. Dili geliştirmeye bak, acele etmene lüzum yok, lisans ortalamanı iyi tut, hocalarınla aranı iyi tut, derslere hazırlanıp git. Lisansta bunları yapsan yeterli bile.

İngilizce olmazsa olmaz. Türkiye'de değil İngilizce, Türkçe bile bilmeyen "akademisyenler" dolu, ben de arada kaynarım diyorsan ona sözüm yok, mutlaka kaynarsın. Fakat yaptığın işten tatmin almak, alanına bir şeyler katmak istiyorsan yabancı dil olmazsa olmaz. Bu arada arkadaşın dediği gibi, yöntem dersi lisansta veriliyor, bunlardan evvel o dersi alman gerekir. ARTEK diyorduk biz, sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri, teknikleri neyse işte. Dili geliştirmeye bak, acele etmene lüzum yok, lisans ortalamanı iyi tut, hocalarınla aranı iyi tut, derslere hazırlanıp git. Lisansta bunları yapsan yeterli bile.
Bilgisayar mühendisliği alanında okuyacağım onuda belirtmek isterim

Kaçıncı sınıfta bu işe girişmeliyim ? Hoca ile araştırma adına konuşuyorum
Bana sorarsan çok boşuna telaş içindesin, anlamadım. Yani bu işlerin bi sınıfı yok, şu zaman olur diye bir kuralı da yok. Araştırma tekniklerini öğren, kendini hazır hissettiğinde denemeye başlarsın. Bunların hepsi inan ki boş soru, cevapları da boş oluyor. Okul başlayınca anlayacaksın.
İngilizce şuan senin birinci gündemin olmalı, sadece o kadar diyorum. İyi akşamlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı