Üniversitede nasıl ders çalışılır?

806691

Decipat
Merhaba. İlk önce okuyan herkese iyi günler dilerim, bu sene YKS sınavına girip İngilizce mütercim ve tercümanlık bölümü kazandım, malum okullarda pazartesi günü açılacak ve bende biraz heyecan ve endişe karışık duygular hissediyorum, bunun sebebi de üniversitede dersler nasıl işler hiçbir fikrim yok, bazı okuduğum yerlerde hocalar kitap üstünden işler, bazılarında PDF üzerinden işler tablete vs. not tutarsınız diyen kişiler var, üniversiteye göre değişir yüksek ihtimalle ama her olasılığa karşı nasıl bir yol izlemeliyim? Genelde dersi dinler 1-2 tekrar yapıp soru çözüp sınav öncesi tekrar yapardım, fakat şahsen pek verimli olmadığını düşünüyorum, ve ortalamayı 3, 3.5 veya üstü tutmayı planlıyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden okuyan ve yardım edecek olan herkese teşekkür ediyorum.

Not tutma zorunluluğu yok. Telefon tablet laptop istediğini götürüp not tutabilirsin. Hocalar PDF atar sınıf grubuna evet. Onun dışında lise gibi sıralar lise gibi Amerikan filmlerindeki gibi bir şey yok kısaca lise 5 gibi düşün sadece insanlar birbirleri ile daha az konuşuyor daha soğuk bir ortam. Bu kadar.

Hocalar sisteme PDF, kendi çektikleri videoları atıyorlar, uğraşmak istemeyen hocalar sunum hazırlayıp her yıl öğrencilere aynı sunumu veriyor. Onlar üzerinden çalışılıyor. Çoğu hoca zaten kendi kitabını önerir veya önerdiği kitap varsa ismini verir. Kendileri satmıyorlar yani gidip kitabı bir yerden bulup almanız gerekir. Öyle durumlarda biz sınıfça birleşip kitapları yayınevinden toplu getiriyoruz ucuza alabilmek amacıyla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı