Kendimden örnek vereyim. Bilgisayar programcılığı bölümünden mezunum, bilgi işlem işi yapmaktayım, kurum içerisinde teknik servis gibi çalışmaktayız. Bilgisayar donanımları, sorun çözümleri gibi konulara ilgin varsa bugün bu işleri yaparak başlarsın yavaş yavaş sıfırdan bilgi işlem departmanı nasıl kurulur ve yönetilir gibi konularda kendini geliştirip bilgi işlem yöneticisi olabilirsin.
Arkadaşlar başlıkta da olduğu gibi. Meslek lisesi okuyorum ve üniversite hakkında planlama yapmadım, sadece iş imkanı yuksek olan kolay bir bölüm arıyorum.
Eğer amacın yazılım tarafında ilerlemek ise, 4 yıllık okuman çok daha mantıklı olacaktır. Bu bölümler arasından da yönetim bilişim sistemleri (YBS) bölümünü öneririm, hem iş imkanı çok iyi, kazancı yüksek ve mühendisliklere kıyasla daha kolay. Orta zorlukta ve matematik ağırlığı da mühendislik kadar fazla değil.
Tek sıkıntı matematiğim vasat.
Yazılım ile ilgili bir iş yapmak istiyorsan o matematiği halletmen gerekli, kaldı ki bilişim bölümleri arasında en az matematik isteyen 4 yıllık lisans programı YBS bölü müdür?
Hayır, yazılım ve donanım tarafında temel dersleri alırsın (Veritabanı, web site, network dersleri, oyun yazılımı, donanım dersleri, python ve c# dilleri, excel kullanımı gibi) hangi alanda ilerlemek istersen üniversite sonrası oraya yönelirsin. Üniversiteden üniversiteye saydığım bazı dersler olmaz veya bazı saymadığım dersler olabilir ama çoğunlukla bu tarz dersleri alırsın. İki yıllık bir bölüm olduğu ve tam olarak bilişimin bir departmanına odaklanmadığı için amacın üniversite sonrası kendini geliştirmek olur, istersen iş hayatına atılıp bir departmanın uzman yardımcısı veya uzman pozisyonuna kendini atarsın istersen de dört yıla tamamlayıp başka bir bilişim bölümü daha okursun @875037 hocamın önerdiği bölüm gibi.Dersleri matematik ağırlıklımı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.