Üniversitede okunmaya devam edilmeli mi?

theMachinee

Picopat
Daha fazla  
Depremzedeyim evimi kaybettim konteynerde sınava hazırlandım ve eşit ağırlıkta 116 bin yaptım. Evin durumunun belirsizliği, şartlar ve atama sayısının çokluğuna göre şehrimde 2 yıllık yazdım. Şu an ilk yılımdayım ve mutlu muyum, ileride atanınca mutlu olacak mıyım istediğim meslek bu mu? Hayalim psikolojiydi, şehrimde yazabilirdim ama kalitesi nasıldır ileride işsiz kalma korkusu vs. buna razı geldim. Ve şu an aklımda bir fikir var bu yıl OBP kırılacağı için diğer yıl YKS'ye girip derece yapıp psikoloji okumak, 2 yıl çalışmış olacağım. Ya da bunu bitirip memur olacağım. Ne yapmalıyım? Not: 17 yaşındayım o zaman girersem 19 olacağım, geç mi kalırım korkusu da yok değil.

Psikoloji en uzun bölümlerden birisi, bayağı uzun bir serüven. Klinik için 4 uzmanlık için 6 ve psikiyatr için 10 sene okuman gerekiyor. Aşağı yukarı ortalama bir üniversiteden mezun olmuş birisi sıkıntı çekmez diye düşünüyorum. Okumaya devam et.

Depremzedeyim evimi kaybettim konteynerde sınava hazırlandım ve eşit ağırlıkta 116 bin yaptım. Evin durumunun belirsizliği, şartlar ve atama sayısının çokluğuna göre şehrimde 2 yıllık yazdım. Şu an ilk yılımdayım ve mutlu muyum, ileride atanınca mutlu olacak mıyım istediğim meslek bu mu? Hayalim psikolojiydi, şehrimde yazabilirdim ama kalitesi nasıldır ileride işsiz kalma korkusu vs. buna razı geldim. Ve şu an aklımda bir fikir var bu yıl OBP kırılacağı için diğer yıl YKS'ye girip derece yapıp psikoloji okumak, 2 yıl çalışmış olacağım. Ya da bunu bitirip memur olacağım. Ne yapmalıyım? Not: 17 yaşındayım o zaman girersem 19 olacağım, geç mi kalırım korkusu da yok değil.
Bence hayallerinin peşinden git şu anki okulunu dondur zaten kazanamazsan seneye bundan devam edersin zaten liseden 18 yaşında mezun olunuyor daha yaşın küçük.

Kardeşim 34 yaşında, 10 yıldır aktif çalışma hayatında olan biri olarak yazıyorum. İnsanların yüzde 90 ı işini sevmeden çalışıyor. Ben de işimi severek çalışmıyorum. Ama ne önemi var? Önemli olan paranı kazanıp, özel hayatında mutlu olabilmek. O yüzden iş hayatında mutlu olmaya çok fazla odaklanıp ilerleyen yıllarda hayal kırıklığı yaşama. Hayalini kurduğun meslek bile hayal kırıklığı yaratabiliyor çünkü.

Şuan okuduğun bölümü bitirip, o bölümden atansan bile daha sonrasında başka bir bölüm okumana engel bir durum yok ayrıca. Memur olarak atansan bile halen psikoloji okuyabilirsin. Önce elinde olana sahip çık. Sonra hayalindekine yönel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı