Üniversitede sınıf tekrarı ile ilgili sorular

Hydrawarrior

Hectopat
Daha fazla  
Ben bu sene okuduğum bölümü devam etmek istemediğimden YKS'ye girmek istiyorum ve 3 sorum vardır.
1. 2. sınıfım ve bahar dönemi okula gitmeyeceğim. Eğer sınıf tekrarı olduğu zaman ilk dönem girdiğim derslerden muaf olur muyum?
2. Askerlik durumumda yeniden yaptırım olur mu yoksa okula başladığım seneden itibaren devam eder mi?
3. 1. sınıfta kaldığım dersleri geçip halde sınıf tekrarı sürecinde ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
8 dönemlik bir bölüm okuyorsanız sınıfta kalma GANO'ya göre belli olur. Bahar döneminde ders seçip de geçemezsen, ortalamanı 1.80 (veya bazı okullarda 2.0) altına düşürmedikten sonra bir sonraki dönem sıradaki dersleri seçebilirsin. Yani seneye Güz döneminde 3. sınıf derslerini seçebilirsin GANO 1.80 üstünde kalırsa.
GANO 1.80 altına düşerse, yeni dönemde daha önce hiç almadığın dersleri seçme imkanın olmaz. Daha önce aldığın dersleri alarak GANO yükseltmeye çalışırsın. Güz döneminde ders bırakmadıysan o dersleri tekrar almana gerek olmaz. Seneye tekrar Bahar döneminde FF derslerini seçmen gerekecek.
Çoğu okulda böyledir ama yine de kesin bilgi için kendi fakültenin yönetmeliğini oku.

Sınıf tekrarı diye bir şey yok, öncelikle onu söyleyeyim. Bir üst sınıfa geçtiğinde kaldığın dersleri alttan alırsın, ne kadar çok dersten kalırsan o kadar çok dersi öğretim süren bitene kadar mezun olmak istiyorsan vermelisin.

Eğer GNO 1.80 altında ise AKTS düşüyor, bu da alttan kalan derslerin fazla ise hepsini seçmeyi bırak, o dönemin derslerinin hepsine bile yetmeyebilir.

Ben bu sene okuduğum bölümü devam etmek istemediğimden YKS'ye girmek istiyorum ve 3 sorum vardır.
1. 2. sınıfım ve bahar dönemi okula gitmeyeceğim. Eğer sınıf tekrarı olduğu zaman ilk dönem girdiğim derslerden muaf olur muyum?
2. Askerlik durumumda yeniden yaptırım olur mu yoksa okula başladığım seneden itibaren devam eder mi?
3. 1. sınıfta kaldığım dersleri geçip halde sınıf tekrarı sürecinde ne olur?

Hangi bölümü okuyorsunuz bu arada?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı