Üniversitede yalnız kalmak

Scorpion77

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Hiç uzatmadan konuya girmek istiyorum lafı dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.

Bu sene üniversiteyi kazandım. Bölümüm İngilizce olduğu için hazırlık okumam gerekiyordu doğal olarak. Fakat ben bunu yapmadım çünkü zaten bir sene mezuna bırakmıştım daha fazla vakit kaybetmek istemedim. Hazırlık atlama sınavına girdim ve birinci sınıftan başlamaya hak kazandım.

Fakat bunun büyük bir hata olduğunu yeni görüyorum. Okulda herkesin iyi kötü bir arkadaşı var ve çoğu da hazırlıktan tanışmışlar. Koca fakültede yalnız yalnız oturan tek benim. Benim gibi yapan varsa da ya ben görmedim ya da onlar da bir şekilde arkadaş bulmuşlar. Benim sorum sosyal çevre kazanmak için ne yapabilirim? Yalnızlığı çok fazla seven bir insan değilim ve böyle giderse 4 senem berbat geçecek. 2 senemi yalnız kalmak için boşa harcamış olmak istemiyorum. Özellikle benim gibi yalnız olup sonradan açılan birileri varsa rica ederim bana birkaç tavsiye versin.

Yavaş yavaş kaynaşırsın çok kafaya takma. Örneğin iyi bir ortam mı gördün, git tanış kaynaş. Güzel bir hatun mu gördün git tanış, ödev varsa sor felan çekinme. Üniversitede özellikle sosyal etkinlikler ve kulüpler çok güzel oluyor. Herhangi bir spor etkinliğine katıl, ilgini çeken bir sosyal kulübe gir.

Hocam daha ilk haftalar bu kadar kasmaya gerek yok bence. İllaki düzgün birisini bulursunuz. Ama emin olun yalnızlık iyidir.

Hocam yalnızlık iyidir de bir yerden sonra sıkılıyor insan :D

Benim bunu bu kadar kafaya takmamın sebebi bu durumda olan tek benim galiba çünkü başka kimseyi yalnız başına otururken görmedim.

Hocam yalnızlık iyidir de bir yerden sonra sıkılıyor insan :D

Benim bunu bu kadar kafaya takmamın sebebi bu durumda olan tek benim galiba çünkü başka kimseyi yalnız başına otururken görmedim.
Hocam bende öyleyim. Hep tek olmuşumdur hayatım boyunca. Emin olun arkadaş ortamı sandığınız gibi değil. En basit örnek, 3lü bir arkadaş grubumuz vardı okulda ve ben günün sonunda hep tektim. Artık dedim ki yalnızlığa alışmam lazım ve alıştım da. Ve bence gerçekten çok güzel bir şey. Canının sıkılması konusuna gelirsek bir kulübe falan katıl sosyal aktivitelerde bulunabilirsin. Üniversitede çok sayıda etkinlik ve kulüp vardır illa ki.

Hocam daha ilk haftalar bu kadar kasmaya gerek yok bence. İlla ki düzgün birisini bulursunuz. Ama emin olun yalnızlık iyidir.
Yalnızlık iyidir diyen bir insan uzun süre yalnız kalmamıştır. En basitinden bir çay kahve içmeye gittiğinde tek olmak garip gelir insana. Ya da aynı şekilde yalnız gezmek hiç de keyifli bir şey değildir bir süreden sonra.

İlkokuldan beri sahte samimiyet üzerine kurulu arkadaş ortamlarında bulundum. 10-12 yıl uzun bir süre değil galiba size göre.
Dertlerimi buraya açmak istemiyorum yaklaşık olarak aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir süre sonra asosyallikten ölecek konuma geliyorsunuz, kendinize yazık edersiniz yalnız kalmak iyi bir şey değildir. Kısa süre belki insanlardan uzaklaşmak kafanızı toplamak istersiniz bu güzel fakat uzun süreli yalnızlık psikoloji bozar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı