Üniversitede yalnız kalmak

Yani bir yerde iken illa arkadaşın olacak diye bir şey yok. Benim dost dediğim iki üç dostum var hepsi de ilkokuldan hatta aynı mahalleden arkadaşlarım. Yani illa arkadaşım olmalı algısından çık. Yalnızlık her zaman daha iyidir. Yalnız kalan insan güçlüdür, soğukkanlıdır iradesi sağlamdır. Kendine uğraşlar bul. Spora git müzik kursuna git enstrüman çal buralarda daha sıcak insanlar bulursun. Ama herşeyden önemlisi yalnızım arkadaşım yok diye bu konuyu düşünme çünkü bir başkasına ihtiyacın yok. Arkadaşa da gerek yok. Üniversite geçici. Oradaki insanlar geçici %99 unu 4 sene sonra görmeyeceksin bile. Sen kendine kalıcı katma değerler katmaya çalış. Etkinlikler de bunun için en iyisi.

Hocam işte kafama takılan da o. Çünkü benim üniversiteye hazırlanırken motivasyonum hep "üniversitede mükemmel ortamım olacak" şeklindeydi. Fakat şimdi diyorum keşke hala üniversiteye hazırlanıyor olsaydım. Belki yalnız birkaç kişi daha görsem gidip onlarla konuşmaya çalışacağım öyle çok utangaç bir insan da değilimdir ama yok bir tek ben yalnızım ucube gibi.
Kendimi fazla acındırmak da istemiyorum ama insan gururu kırılmış gibi hissediyor.

Bende dertlerimi pek anlatmak istemiyorum ama başka bir sayfada uzun uzun yazdığım bir konu var gidip bakabilirsin neden yalnızlığa itildiğime.

Ufak bir örnek vereyim daha yeni başıma geldi. Bizim katta kalan bir arkadaş gecenin ikisinde bizim odadaki sesleri duyup içeri girdi ve kaynaşmak istedi, kendisi tek kişilik odada kaldığı için sıkılmış. Tabii ki geri çevirmedik. Birileriyle kaynaşmak istediğin zaman seni dışlayacaklar edecekler olarak düşünme, hatta erkek ortamları daha samimi oluyor, daha çabuk kaynaşıyorsun.

Sağ olun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…