Üniversitede zorla kitap aldırmak yasal mi?

MertÇalışkan#

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2016
Mesajlar
59
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba.

Üniversite 4. sınıf öğrencisiyim ve bildiğiniz gibi ekonomi kötü olduğu için her şey pahalılaşmaya başladı. Üniversitedeki bazı hocalar kitap almamızı ve bunun zorunlu olduğunu söylüyor. Nedense bu olay bana eğitimden çok bir ticaret gibi geliyor ve okuma hevesimi kaybediyorum, internette bilgi bulamadım ve size sormak istedim: Üniversitede öğrenciye zorunlu olarak kitap aldırmak yasal mı?

Teşekkür ederim.
 
Hazırlık okuyorum. 2000 bin TL'lik kitap aldırdılar. Almam için zorlamadılar fakat almasamda bir şey anlamayacaktım, boş boş hocayı dinleyecektim.
 
Her dönem başında hocalar almayan dersten kalır der, zorunlu der ama bir daha asla konusu olmaz o kitapların, ilk sene dışında hiçbir sene kitapları almadım. Büte bile kalmadan üniyi bitirdim.
 
Her dönem başında hocalar almayan dersten kalır der, zorunlu der ama bir daha asla konusu olmaz o kitapların, ilk sene dışında hiçbir sene kitapları almadım. Büte bile kalmadan üniyi bitirdim.

Yönetmelikte bir madde veya bununla ilgili bir şey var mı? Aslında internette kitabı PDF formatında çok rahat bulabiliyorum bu durumda da fiziksel bir kitaba ne gerek var sonuçta aynı amaca uyacak ve konu eğitim olsaydı bence kitap satın aldırmak zorunlu olmazdı. Para. Dava açmayı düşünüyorum, şahsen o kitabı alacak param var ama bence öğretmenler bu kitapları eğitim adı altında aldırıp sonra sene sonunda araba, tatil gibi kişisel ihtiyaçlar için kullanıyorlar, ve bu ağrıma gidiyor.
 
Merhaba,
Çoğu üniversite yönetmeliğinde ilgili ders materyali alınmalıdır gibi bir madde olur ve bu ilgili maddeye göre de eğer derste hocanız işleyecekse almanız gerekiyor. Materyalinizin olmaması durumunda da ilgili dersinizin hocası derse almayabilir ve yok yazabilir. Üniversitenizin yönetmeliğine bakmanız gerekiyor ve bazı üniversite yönetmeliklerinde de kesinlikle kitabın orijinal olması gerektiği de belirtiliyor. Hocanın inisiyatifine kalmış bir durum. Bazı hocalar kitabı satsın diye ya da komisyon aldıkları için illa orijinal kitaba yönlendiriyor, yapacak bir şey yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı