Üniversitenin verdiği e-posta adresiyle Chrome'da oturum açmak sağlıklı mı?

Ahsg

Hectopat
Yönetilen hesap nedir? Neleri yönetebilirler?
Bu resimde ne anlatılıyor yani şimdi okul geçmişimi, şifrelerimi vs. mi görecek?
Chrome verileriniz kalıcı olarak okulun verdiği e-posta adresinizle ilişkilendirilecek ne demek?
"Bu verileri başka hesapla ilişkilendiremeyeceksiniz" ne demek?
Mevcut Chrome verilerim nelerdir, onları ayrı tutmam gerekir mi?
Verileri bağlamalı mıyım?
Ne yapmalıyım bu durumda?
Bir de üniversite epostasıyla sınırsız Google Drive alanı kullanabiliyorum. Bulutta depoladıklarımı da görebilir mi?
Ekran Görüntüsü (38).png

Son düzenleme:
Var olan bir Gmail hesabınız ile verileriniz eşitleme sorusudur o verileri bağla derseniz önceki Gmail hesabınızla eşitlemiş olursunuz yeni profil derseniz yeni sıfırdan bir Gmail açmış olursunuz.

Yönetilen hesap nedir? Neleri yönetebilirler?
Bu resimde ne anlatılıyor yani şimdi okul geçmişimi, şifrelerimi vs. mi görecek?
Chrome verileriniz kalıcı olarak okulun verdiği e-posta adresinizle ilişkilendirilecek ne demek?
"Bu verileri başka hesapla ilişkilendiremeyeceksiniz" ne demek?
Mevcut Chrome verilerim nelerdir, onları ayrı tutmam gerekir mi?
Verileri bağlamalı mıyım?
Ne yapmalıyım bu durumda?

Eki Görüntüle 916351

Bunu tavsiye etmiyorum. Hesap kuruluşa bağlı yani sen aktifleştirdiğin anda tarayıcı ayarlarını değiştirebilir. Ekstra olarak bilgilerinizi toplayabilir.

Görür demeyelim de görebilir. Yani potansiyel olarak mümkün.
O mail size ait değil. Üniversitenin bilgi işlem daire başkanı istese anında şifreni değiştirebilir kullanıma kapatabilir vs.

Geçmişi, Favori sayfaları, Google'da aratılan kelimeleri, Chrome'un şifre yöneticisine kayıtlı şifreleri (bunun için senkronizasyon açık olmalı) görebilir.

Var olan bir Gmail hesabınız ile verileriniz eşitleme sorusudur o verileri bağla derseniz önceki Gmail hesabınızla eşitlemiş olursunuz yeni profil derseniz yeni sıfırdan bir Gmail açmış olursunuz.

Senkronizasyonu açmak istediğimde soruyor bunu. Telefonumla bilgisayarımı senkronize etmek istiyorum belki ne alaka Chrome'daki hesaplarım arasında senkronizasyon yapmaya çalışıyor. Çok saçma böyle yapması. Bunu yapmadan tel ile PC senkronize edemem mi?
Önceki Gmail'i Chrome'dan kaldırdım. Üniversitenin hesabını ekledikten sonra kendi asıl hesabı mı tekrar eklersem yine ondaki yer imleri, eklentiler, şifreler vs. yi üniversite hesabıma da çeker mi?
Görür demeyelim de görebilir. Yani potansiyel olarak mümkün.
O mail size ait değil. Üniversitenin bilgi işlem daire başkanı istese anında şifreni değiştirebilir kullanıma kapatabilir vs.

Geçmişi, Favori sayfaları, Google'da aratılan kelimeleri, Chrome'un şifre yöneticisine kayıtlı şifreleri (bunun için senkronizasyon açık olmalı) görebilir.

Epostadaki yazışmalarımı da mı görebilir? Yani şifremi değiştirip hesabıma girerek?
Hesabı iki faktörlü kimlik doğrulamasına alsam hem telefon numarama kod göndertsem hem de Google authenticator uygulaması kullansam dahi görebilir mi?
Onlar hesabıma giriş yapsa Chrome bana Gmail'den IP ve şehir ile beraber hesabınıza şuradan erişildi siz miydiniz diye mail yollamaz mı?
Google etkinliğim de görülür mü?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı