Üniversiteye başlarken kurye olarak işe başlamak

Ayldrm

Hectopat
Arkadaşlar herkese merhaba. Önümüzdeki hafta üniversite için Bursa'ya gidiyorum. Öncelikle hazırlık okuyacağım ve biraz daha rahat olacağım açıkcası. Bu süreçte çalışıp 1. Sınıfa başladığımda motorsiklet almak istiyorum. Motorsiklet ehliyet sınavını geçtim sadece parasını yatırıp ehliyeti almam lazım. Zaten B sınıfı ehliyetim var, B sınıfı ehliyet ile 50CC ye kadar motorsiklet sürebiliyorsun ve ben de 1 ay kadardır alışmak için sürüyorum, biraz olsun hakimiyetim arttı. Üniversiteye başladığımda kuryelik yapmak istiyorum hem severek çalışabileceğim bir iş olur benim için hem de param birikip motorsiklet aldığım zaman daha hakim olurum. Fakat hayatımda ilk defa Bursa'ya gidiyorum daha önce hiç kuryelik yapmadım. Ve bölge hakimiyetim sıfır, hiçbir yeri bilmiyorum. nereden başlamam lazım? Bölge hakimiyeti olmadan navigasyonla falan kuryelik yapabilir miyim? 6 aylık sigortam var hala devam ediyor çalıştığım yerde sizce 5.000TL ihtiyaç kredisi çekip motorsiklet alıp normal bir garsonluk yaparak kredi borcunu ödemek daha mı sağlıklı olur? Veya 6 aylık sigortalı çalışana 5000TL kredi verirler mi? Biliyorum çok uzun oldu fakat kafam çok karışık herkes ufak tefek bilgilerini aktarırsa çok memnum olurum :)

Motosiklet satın almadan da çalışabileceğin işletmeler mutlaka vardır, borca girmeden bir yerde çalışmaya bak derim. Ücret olarak ise saat başı 8-10TL'den aşağı çalışma. Sigorta yok, yol yok neticede.

3tl çok düşük bi miktar. Konya’da saatlik 8tl ile çalışıyorum sigorta ve tip var ayrıca. İhtiyaç kredisi küçük miktarda aklıma yattı açıkcası 5.000tl alırsam aylık 240tl ödeyerek toplam 6.100 gibi bir şey ödüyorum. Zaten çalışacağım için aylık 240tl o kadar fazla yormaz gibi. 2. Olarak da telefonumu satıp 3.000tl civarına idarelil 200-300tl ye telefon motor almak. Krediye yatıracağım parayı da kenara koyup bir süre sonra biriken parayla telefon alabilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı