Üniversiteye başlayacak biri MSÜ Hava Harp Okulu'na girebilir mi?

Katalonyayaslm

Centipat
Öncelikle selamlar, 2006 yılı Mart ayı doğumluyum, şu an 19 yaşındayım. YKS'ye girip bir üniversiteye yerleşeceğim, muhtemelen üniversiteye yeni başladığımda 20 yaşımda olacağım. Yani üniversitenin ilk yılında MSÜ'ye girip Hava Harp Okulu'na gitmem mümkün mü? Şansımı denemek istiyorum, Hava Harp Okulu istiyorum.

Evet. Mevcut okul kaydınızı dondurduktan sonra harp okuluna başlayabilirsiniz. Gönlünüzce olsun. Bu hudutsuz göklere çok kartal lazım :)

Sağ olun hocam yani sınava girerken mi dondurmam lazım yoksa kazanırsam mı dondurmam lazım.

Evet. Mevcut okul kaydınızı dondurduktan sonra harp okuluna başlayabilirsiniz. Gönlünüzce olsun. Bu hudutsuz göklere çok kartal lazım :)

İstikbal göklerdedir hocam başlasam yani aile baskısı var burada şu an bende başlamam zorunlu başladıktan sonra MSÜ hazırlanacağım gizlice hava harp kazanırsam kesin gitmeyi düşünüyorum ama okul dondurma işini anlamadım.

Sağ olun hocam yani sınava girerken mi dondurmam lazım yoksa kazanırsam mı dondurmam lazım.

İstikbal göklerdedir hocam başlasam yani aile baskısı var burada şu an bende başlamam zorunlu başladıktan sonra MSÜ hazırlanacağım gizlice hava harp kazanırsam kesin gitmeyi düşünüyorum ama okul dondurma işini anlamadım.

Bu konu hakkında çeşitli kaynaklar var. "intibak sonunda tam kayıt yaptırıp yemin edip harp okuluna devam etmeye karar verirseniz üniversite kaydınız otomatikman düşer..." ibaresi bulunduran bir kısım da var dolayısıyla biraz karmaşa içerisinde olan bir konu. Şuan bunu açıklığa kavuşturamadım tam ancak bu durumu bire bir yaşamış şuan harp okulunda olan bir arkadaşım var konuyu onunla konuşup buraya konu hakkındaki gelişmeyi aktarırım.

Yaşadığınız stres ve kaygıyı emin olun en içten şekilde anlıyorum. Ben de 2 kere mezuna kaldım Hava Harp için ama artık benden geçti, nasip değilmiş :)

Bu konu hakkında çeşitli kaynaklar var. "intibak sonunda tam kayıt yaptırıp yemin edip harp okuluna devam etmeye karar verirseniz üniversite kaydınız otomatikman düşer..." ibaresi bulunduran bir kısım da var dolayısıyla biraz karmaşa içerisinde olan bir konu. Şu an bunu açıklığa kavuşturamadım tam ancak bu durumu bire bir yaşamış şu an harp okulunda olan bir arkadaşım var konuyu onunla konuşup buraya konu hakkındaki gelişmeyi aktarırım.

Yaşadığınız stres ve kaygıyı emin olun en içten şekilde anlıyorum. Ben de 2 kere mezuna kaldım hava harp için ama artık benden geçti, nasip değilmiş :)

Hocam sorarsan gerçekten çok mutlu olurum çok teşekkür ederim çünkü dondursam gitsem mülakattan falan kalsam affedersin sap gibi kalırsın.

Bu konu hakkında çeşitli kaynaklar var. "intibak sonunda tam kayıt yaptırıp yemin edip harp okuluna devam etmeye karar verirseniz üniversite kaydınız otomatikman düşer..." ibaresi bulunduran bir kısım da var dolayısıyla biraz karmaşa içerisinde olan bir konu. Şu an bunu açıklığa kavuşturamadım tam ancak bu durumu bire bir yaşamış şu an harp okulunda olan bir arkadaşım var konuyu onunla konuşup buraya konu hakkındaki gelişmeyi aktarırım.

Yaşadığınız stres ve kaygıyı emin olun en içten şekilde anlıyorum. Ben de 2 kere mezuna kaldım hava harp için ama artık benden geçti, nasip değilmiş :)

Hocam her şeyde bir hayır vardır ya üzülme.

Profiline baktığımda uçaklara ilgin var gibi hocam üzüldüm senin adına.

Hocam sorarsan gerçekten çok mutlu olurum çok teşekkür ederim çünkü dondursam gitsem mülakattan falan kalsam affedersin sap gibi kalırsın.

Hocam her şeyde bir hayır vardır ya üzülme.

Profiline baktığımda uçaklara ilgin var gibi hocam üzüldüm senin adına.
Elbette sorarım seni de haberdar ederim durum hakkında.

Havacılık hayatımın her noktasında havacılıkla büyüdüm diyebilirim. İş, güç, hobiler hepsi onunla şekillendi :) Aklında bulunsun hedefin pilotluktan ziyade hava subaylık ise hava astsubaylığa da girip mesleğin 4. senesinde geçiş sınavıyla yer subaylığına geçiş yapabiliyorsunuz.

Elbette sorarım seni de haberdar ederim durum hakkında.

Havacılık hayatımın her noktasında havacılıkla büyüdüm diyebilirim. İş, güç, hobiler hepsi onunla şekillendi :) aklında bulunsun hedefin pilotluktan ziyade hava subaylık ise hava astsubaylığa da girip mesleğin 4. senesinde geçiş sınavıyla yer subaylığına geçiş yapabiliyorsunuz.

Anladım hocam bilgiler için çok teşekkür ederim tek sıkıntım boyum falan kurtarır mı acaba biraz kısayım ben 1,65 civarı olmam lazım.

Zor olsa da sen yine elinden geleni yap barfikse asılma vb. Barfiks demişken aklıma geldi, ülkemizde pek çok kişinin ortak derdidir skolyoz. Skolyoz için kontrol muayenesine gitmeyi de ihmal etme yoksa benim gibi sürpriz yaşarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı